Podnikatelská nemovitost roku 2006 vyhlášena

Strategie.cz, 9.10.2007
V Praze byly vyhlášeny výsledky sedmého ročníku soutěže Podnikatelská nemovitost roku (dříve Podnikatelská zóna roku).

SOUTĚŽ: Účast v letošním ročníku soutěže byla rekordní. Porota rozdělovala ceny ve čtyřech kategoriích a komise udělila i jedno zvláštní ocenění. Soutěž pořádá státní agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest společně se Sdružením pro zahraniční investice AFI. Záštitu převzal ministr průmyslu a obchodu Ing. Martin Říman.

Česká republika se rozvoji průmyslových zón intenzivně věnuje od roku 1998. Od spuštění prvního takového programu získalo podporu 102 zón, na kterých vzniklo 2 959 hektarů pozemků připravených pro podnikání, 530 hektarů přitom vzniklo regenerací opuštěných, zanedbaných území brownfieldů. „71 procent takto získáních území už využívají noví investoři. Bezmála čtyři stovky podniků se na nich do konce letošního roku zavázaly vytvořit 92 tisíc pracovních míst a proinvestovat 162 miliard korun,“ uvedl generální ředitel agentury CzechInvest Roman Čermák.

Do soutěže se mohly přihlásit všechny nemovitosti, jejichž příprava proběhla od začátku roku 2006 do poloviny letošního roku. Zúčastnit se mohly i ty, na kterých ve stejném období oznámila novou investici alespoň jedna společnost z některého z oborů zpracovatelského průmyslu či strategických služeb a technologických center.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality