Dokonalé řešení oken pro pasivní domy (10.6.2008)

Společnost Deceuninck představuje nové profily oken pro pasivní domy - unikátní řešení výrazně zvyšující tepelně-izolační vlastnosti okna.

 

Kvalitu okna určuje především to, co je uvnitř, tedy jakých tepelně-izolačních vlastností dosahuje okenní profil. Dvojnásob toto pravidlo platí u energeticky pasivních domů, pro které se vybírají okenní profily splňující nejvyšší tepelně-technické požadavky. Společnost Deceuninck připravila dokonalé řešení právě pro pasivní domy.

 

Základem nízkoenergetického řešení oken je populární profil Inoutic Prestige. Původní šestikomorový systém je upraven na čtyřkomorový profil, který je ale navíc vyplněn speciální izolační pěnou Inoutic. Tato izolační hmota výrazně snižuje propustnost tepla rámem na minimální hodnotu koeficientu (U(f)= 0,9 W/m2K), přičemž je zachována standardní konstrukční hloubka rámu 76 mm. Profil Inoutic Prestige umožňuje osazení rámu izolačním trojsklem o maximální síle 44 mm. V případě použití těchto materiálů se snižuje celková prostupnost tepla oknem o více než třicet procent (U(w)= 0,74 W/m2K). Díky této hodnotě splňuje okenní profil Inoutic Prestige i ty nejnáročnější normy pro energeticky pasivní domy.

 

Okna z profilů Inoutic Prestige mají zachovánu stavební hloubku okenního rámu 76 mm, zatímco konkurenční profily vyplňují izolační hmotou pouze některé z komor, které navíc pro tento účel rozšiřují. V důsledku rozšíření pak dochází u konkurenčních profilů ke zvětšení stavební hloubky až na 110 – 120 mm, což samozřejmě zvyšuje nároky na instalaci okna.

 

Robustní, pevný profil Inoutic Prestige je velmi trvanlivý a odolný. Hladký povrch navíc nevyžaduje žádnou zvláštní údržbu a odolává všem povětrnostním vlivům. Na přání se dodává s dorazovým nebo středovým těsněním. Rozměrná komora v profilu Inoutic Prestige je vyztužená ocelí s vysokým momentem setrvačnosti, to zajišťuje extrémně stabilní konstrukci okna. 

 

Speciální vypěněná varianta profilů Inoutic Prestige se tak může stát nejen dokonalou ozdobou všech nízkoenergetických staveb, ale zároveň splní náročné tepelně-technické požadavky, které jsou na tyto energeticky pasivní stavby kladeny.

 

Více informací najdete na www.deceuninck.cz.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika