ČS - Bubny by měly generovat ziskovou marži cca 20%, méně než se původně čekalo

Orco včera na tiskové konferenci uvedlo, že celkové investice do svého největšího developerského projektu v Bubnech očekává kolem 3 mld. EUR. Výstavba by pak mohla začít v roce 2010 (Bloomberg).

Odhadované investice jsou o 50% vyšší než původně, zatímco celková plocha je o 20% větší než předchozí odhad. Stavební náklady na jeden metr tak budou asi 2500 EUR a zisková marže asi 20%. To je méně než předchozí očekávání asi 30% marže. Nicméně Bubny jsou dlouhodobý projekt s dokončením plánovaným 10 let po začátku výstavby. Tyto pozemky jsou nyní v účetnictví Orca a v NAV oceněny na 95 mil. EUR, tj.
asi 352 EUR/m

Petr Bártek

Účast dalšího investora v projektu není v budoucnu vyloučena. Výstavba by měla začít v roce 2010 s dokončením v roce 2018 a bude rozdělena do 25-30 samostatných projektů. Pozemek Orco získalo v roce 2006 za 1,1 mld. (oceněn na 2,4 mld. v roce 2007). Projekt nabídne celkem 1,2 mil. m2 hrubé užitné plochy (kanceláře, byty, obchodní plochy, nemocnice či vysokoškolský areál). Jelikož informace o projektu byly známy již dříve, považujeme zprávu za neutrální.

Patrick Vyroubal

Související zprávy:
Orco plánuje v pražských Bubnech investovat 72... 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality