Stavební spořitelna Wüstenrot v 1H dále zlepšovala své výsledky

Stavební spořitelna Wüstenrot uzavřela v 1. pololetí 34 338 smluv o stavebním spoření na celkovou cílovou částku téměř 11 miliard korun. Ve srovnání s loňským rokem je to o 20,5 % více v počtu a o téměř 41 % v objemu.

Celkový objem poskytnutých úvěrů dosáhl v 1. pololetí opět rekordního výsledku – 3,25 miliardy korun – a ve srovnání s  loňským rokem vzrostl téměř o 20 %.

„Nejúspěšnějšími úvěrovými produkty stavební spořitelny Wüstenrot jsou překlenovací úvěry SUPERÚVĚR a také DRUŽSTEVNÍ BYT poskytovaný na částku až 2 miliony korun bez zajištění zástavním právem k nemovitosti,“ komentuje současný vývoj úvěrových obchodů člen představenstva Pavel Pektor a dodává, že jsou to právě úvěry pro fyzické osoby, které  převážnou měrou přispívají k celkovém růstu.

Stavební spořitelna Wüstenrot se však i nadále významně podílí na financování oprav, rekonstrukcí a modernizací panelových domů. Její úvěrový program REVIT plus využilo jen v letošním roce již 420 právnických osob z řad bytových družstev a společenství vlastníků bytových jednotek. V rámci bank napojených na státní program PANEL patří mezi tři finanční ústavy, které na tyto účely poskytly nejvíce úvěrů, a to jak v počtu, tak v objemu.

 Také v  resortu stavebního spoření patří stavební spořitelna Wüstenrot k relativně největším poskytovatelům úvěrů. Podíl salda úvěrů na celkových úsporách vzrostl meziročně o více než 12 p.b. na 62 %, přičemž průměr za všechny stavební spořitelny je přibližně o 10 p.b.  nižší.

Za šest měsíců letošního roku vytvořila stavební spořitelna Wüstenrot čistý zisk ve výši 155,9 milionů korun. Její aktiva vzrostla meziročně o více než 3 miliardy a dosáhla částky 31,9 miliardy korun.

 

 

Ing. Helena Dušková

Wüstenrot – stavební spořitelna a. s.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavební spoření