Pořiďte si na střechu hasiče

Pořiďte si na střechu hasiče

 

Chcete upoutat pozornost svojí střechou? Ozvláštnit ji a mít svůj vlastní originál? Pořiďte si na ni hasiče! A rozhodně se přitom nemusíte bát, že byste se museli o nového obyvatele nějak starat.

 

Širokou škálu okrasných střešních doplňků nabízí ve svém sortimentu firma TONDACH. Kromě hasiče si můžete vybrat třeba náměsíčníka, kočku, kohouta, sovu, kalouse ušatého či třeba věžičku. Hasič je přitom novinkou, která zdatně konkuruje zatím dlouhodobě nejoblíbenější postavičce náměsíčníka.

 

Právě figurky hasiče a náměsíčníka jsou ze všech keramických doplňků nejsložitější. Jejich výroba trvá plných 13 dní. Ve srovnání s tím – klasická ražená taška TONDACH se vyrobí za pět dní.

 

Všechny postavičky „se rodí“ ve speciálních sádrových formách, do nichž se nalije směs z rozplavené hlíny. Forma následně absorbuje část vlhkosti této směsi a výrobek se v ní nechá několik dní odpočívat, aby částečně vyschnul a bylo možné s ním dále pracovat. Po vyjmutí z formy je potřeba každou jeho část ručně očistit.

 

Motivy všech okrasných střešních doplňků jsou díky úpravě glazováním barevné. Vysušený polotovar výrobku se nejdříve vypálí, teprve poté se na něj ručně nanese stříkací pistolí glazovací směs a výrobek se znovu vypaluje. Každá figurka je tedy doslova originálem. Hasiče a náměsíčníka lze pořídit za cenu 3 048 včetně DPH, ostatní postavičky pak za 2 908 vč. DPH.

 

Více informací na www.tondach.cz/doplnky .



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy