FINEP podepsal smlouvu s UniCredit Bank Czech Republic, a.s na financování svého projektu Západní Město

Developerská skupina FINEP uzavřela smlouvu s UniCredit Bank Czech Republic, a.s na financování svého unikátního projektu Západní Město. FINEP získal přibližně 87 miliónů eur, tzn. cca 2,1 mld. na zahájení výstavby prvního administrativního komplexu v rámci projektu City West.

 

„Jednání o zajištění financování tak rozsáhlého projektu jsou samozřejmě složitá, jsem proto potěšen, že dnes můžeme oznámit zcela konkrétní výsledek našeho úsilí v posledních měsících. Západní Město je kvalitní projekt a má důvěru financujících bank, uzavřená smlouva je toho důkazem,“ řekl Tomáš Pardubický, generální ředitel společnosti FINEP Holding, SE.

 

Financování projektu Západní Město je pro banku zajímavou příležitostí. Dosavadní zkušenosti developera a záměr projektu nás přesvědčily, abychom se stali financujícím partnerem projektu,“ uvedl Tomáš Pavlík, tiskový mluvčí UniCredit Bank Czech Republic, a.s..

 

Výstavbu projektu Západní Město zahájila společnost FINEP v letošním roce. Nová samostatná městská čtvrť nabídne atraktivní rezidenční projekty, špičková administrativní centra, centrální náměstí, obchody, restaurace, školky, sportoviště a nové parky. Území na okraji pražských Stodůlek bude disponovat nejen strategickým umístěním díky vlastního vstupu do metra, ale především komplexní občanskou vybaveností. V tuto chvíli je také znám hlavní nájemce administrativní části Západního Města, kterou se stala společnost SIEMENS. Tím došlo k uzavření jedné z nejvýznamnějších transakcí za posledních 10 let.

 

 

Pavla Temrová,

PR manažerka, tisková mluvčí



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Nové bydlení