Počet nízkoenergetických bytů v Praze stále roste

Počet nízkoenergetických bytů v Praze stále roste

 

Společnost JRD zahájí na podzim letošního roku výstavbu dalších dvou nízkoenergetických bytových komplexů v pražských Dolních Měcholupech. Objekty Vila Dolní Měcholupy V a Vila Dolní Měcholupy VI nabídnou dohromady 15 nízkoenergetických bytů. Plánované dokončení projektů je v letech 2009 a 2010.

 

Nízkoenergetické bydlení v lokalitě pražských Dolních Měcholup je stále atraktivnější. O tom svědčí i výstavba dalších bytových domů. Současné bytové areály Vila Dolní Měcholupy I až IV doplní v roce 2010 další dva.

 

Vila Dolní Měcholupy V bude přímo navazovat na projekt Vila Dolní Měcholupy IV a budou ji tvořit dva samostatné vilové domy se sedmi bytovými jednotkami o velikosti 2+kk až 4+kk. Tento projekt také nabídne jednu absolutní novinku, kterou je pasivní byt „na zkoušku“. „Zjistili jsme, že řada našich klientů neví, jak se k nízkoenergetickému či pasivnímu bytu chovat a co od něj mohou očekávat. Proto jsme se rozhodli v projektu Vila Dolní Měcholupy V nechat jeden byt, který si budou moci zákazníci krátkodobě pronajmout a vyzkoušet tak všechny jeho výhody“, říká Ing. Jan Řežáb, jednatel společnosti JRD.  Plánované dokončení projektu je na podzim roku 2009.

 

Ve stejné lokalitě, pouze o několik ulic dál, na rohu ul. Dolnoměcholupská a Na Slavíkově, vyroste do roku 2010 také nízkoenergetická Vila Dolní Měcholupy VI. Pro budoucí obyvatele zde bude připraveno 8 bytů o velikosti 2+kk až 4+kk vybavených terasou nebo předzahrádkou.

 

Od roku 2009 bude v České republice platit zákon, který nařizuje majiteli každého nově postaveného nebo zrekonstruovaného domu označit nemovitost energetickým štítkem, podobným, jakým jsou již dnes označovány domácí spotřebiče. „Naše společnost tento krok státu vítá. JRD již dnes všechny projekty navrhuje i realizuje v energetické třídě A, a já osobně doufám, že díky této zákonné novince budou nejen developeři, ale i majitelé domů a bytů věnovat větší pozornost úsporám energie a šetrnosti k životnímu prostředí“, říká Ing. Jan Řežáb.

 

www.jrd.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Nové bydlení