Míra vyvlastnění USA v srpnu zpomaluje

IQ-TRADE, 15.9.2008
Počet amerických vlastníků domů kteří byli v srpnu v prodlení se splátkami hypoték a přijali upozornění o zastavení nemovitosti byl v srpnu opět rekordní ale celkový trend se začíná měnit. Promítá se jak pomoc státu tak úsilí služníků dostat se z problémů. Podle páteční zprávy RealtyTrac vzrostla míra exekucí oproti srpnu o 12% Ačkoli vprůměru každé jedné ze 416 domácností již hrozí exekuce, v meziročním porovnání bude toto číslo již mnohem nižší než rekordních hodnoty v předchozích měsících. Je pravděpodobné že dno bytová krize bylo dosaženo což se pozitivně odráží i v růstu nálady amerických domácností.

Podle kalifornské společnosti RealtyTrack přijalo v srpnu upozornění o exekuci rekordních 303 879 domácností což je o 12% více naž v červenci ale meziroční nárůst pouze o 27%. Před několika měsíci se pohyboval tento ukazatel nad 50%.

Nevada, Arizona a California patří mezi tři nejpostiženějších státy. V Nevadě pokračuje negativní trend 20 měsíců za sebou. V srpnu přijala každá jedna z 91 amerických domácností dokument o vyvlastnění nemovitosti což je v meziročním porovnání nárůst o rekordních 89%. Následuje California kde přijala dokument o vyvlastnění jedna ze 130 domácností a na třetím místě je Arizona kde vyvlastnění postihlo jednu ze 182 domácností. Meziměsíčně lze zaznamenat pokles ukazatele ve 20 z 50 států federace. Meziročně pak pouze u 14 z 50 států.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality