Společnost Eurolux se oficiálně přejmenovala na EXX

(Praha, 13. 10. 2008) Společnost EXX (dříve Eurolux) dospěla v roce 2007 k rozhodnutí, že dosavadní název a logo již neodpovídají jejímu zaměření a rozhodla se pro změnu názvu i vizuálního stylu. Oficiální představení změn proběhlo v rámci slavnostního večera dne 9. 10. 2008 v prostorách společnosti, za přítomnosti mnoha významných osobností ze světa designu a architektury. V rámci slavnostního večera bylo oficiálně pokřtěno nové logo společnosti EXX z dílny Studia Najbrt. Křest uzavřela laserová show v režii Michala Cabana. Slavnostnímu večeru předcházela tisková konference a prezentace EXXu novinářům za účasti vzácného hosta - světoznámého architekta Jana Kaplického.

 

Společnost EXX (dříve Eurolux) se rozhodla novým vizuálním stylem z dílny Studia Najbrt zřetelně deklarovat své zaměření na design, stát se výrazným partnerem pro cílovou skupinu zákazníků a jasně se vymezit vůči konkurenci. EXX chce dále svoji hodnotu aktivně budovat a zařadit se mezi prestižní novodobé české značky.

Společnost byla založena v roce 1995 jejím dosavadním majitelem, panem Jindřichem Lukavským, a je specialistou na osvětlení a interiéry. Nabízí komplexní řešení v oblasti osvětlení a interiérů a široký sortiment svítidel a nábytku. Dnes se EXX opírá o téměř 130 pracovníků ve 4 pobočkách a kvalitu poskytovaných služeb dokazují mnohé prestižní reference: O2 Arena, sídlo ČSOB Praha, sídlo České Pojišťovny Praha, prodejny O2 v celé ČR a SR a další. EXX je zřizovatelem a jedním z hlavních partnerů Nadace Leontinka, založené v roce 2005 a zaměřené na pomoc zrakově postiženým dětem.

 

Korporátní design EXX vytvořilo Studio Najbrt, jehož zakladatel Aleš Najbrt k této zakázce uvedl: „Spolupráci doporučilo několik špičkových designérů, jako je například Michal Froněk ze studia Olgoj Chorchoj, kteří s EXXem spolupracují. Zaujal nás také úspěch firmy a korektní jednání od začátku naší spolupráce. Snad to nebude znít špatně, když řeknu, že jsme s výsledkem spokojeni velmi a vizuální styl EXXu se objeví v mnoha našich prezentacích.“

 

Vizuální styl EXX je založený na minimalistickém typografickém logotypu, jehož charakteristickým prvkem je převrácené prostřední „x“, které vyjadřuje flexibilitu a otevřenost k tvůrčím a překvapivým řešením.  Základní barvou vizuálního stylu EXX je metalická zlatošedá – je nenápadná a elegantní, avšak díky metalickému provedení působí výjimečně a luxusně.

 

                               

 

http://www.exx.cz/



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy