Stavební výroba podle odborníků ze společnosti BAK v příštím roce klesne o více jak pět procent

TNBiz, 30.10.2008

PRAHA (MEDIAFAX) - Podle odborníků ze stavební společnosti Budovy a konstrukce (BAK) dojde v roce 2009 k propadu stavební výroby o více jak pět procent. Pro agenturu Mediafax to ve čtvrtek uvedl obchodní ředitel BAK Radek Mrázek.

"Pokles stavební výroby úzce souvisí s výkonem celé národní ekonomiky, která vykazuje klesající tendence. Naše čísla hovoří o propadu zhruba 5 až 10 procent," řekl Mrázek.

Snížení se podle Mrázka projeví zejména v bytové výstavbě, administrativních projektech, zčásti ale i ve výrobních a logistických halách.

Společnost BAK vznikla v roce 1991 privatizací státního podniku Pozemní stavby Hradec Králové založeného v 50. letech minulého století. BAK navázal na více než 40letou zkušenost s rozsáhlými investičními projekty realizovanými zejména v regionu východních Čech. V současné době zaměstnává kolem 600 zaměstnanců, kteří stojí za realizací staveb po území celé České republiky. V letošním roce předpokládá firma BAK objem stavební výroby ve výši 3,3 miliardy korun. Na rok 2009 je podle Mrázku ve firmě již zajištěn výrobní program ve výši 2,2 miliardy korun.


Alena Klímková, klimkova@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality