Ceny bytů klesají, zájem je o pronájmy

TNBiz, 2.11.2008

PRAHA (MEDIAFAX) - Podle vyjádření realitních kanceláří ceny bytů klesají, zájem je o pronájmy. Uvedl to v neděli slovenský server pravda.sk.Tuto skutečnost potvrzuje i Monika Szöczová ze společnosti Living Real CZ. "Snižování cen bytů začalo kolem března a pokračuje dále," říká Szöczová.

Nejvíce se pokles ceny podle Szöczové dotkl panelákových bytů, o které již není zájem vůbec. Jako důvod snížení cen uvádí opatrnost bank, které požadují vyšší finanční rezervu při poskytování hypoték. Nyní se klienti spíše přiklánějí k pronájmům.

"Situace s byty byla do nedávna velice špatná. Jejich cena byla tak vysoká, že přestaly být prodejné. Momentálně je situace lepší, protože ceny naštěstí klesají, a tak začínají být realistické," řekla k prodeji bytů Jarmila Červenáková z firmy Euro Agency z Nových Zámků.

"V současné době je malý zájem o koupi bytů a to se odráží v klesající ceně. Kupující čekají a prodávající, kteří potřebují rychle prodat, jsou tak donuceni cenu snížit," říká Monika Jančovičová z realitní společnosti Mexx Reality.

Podle Jančovičové klesají zejména ceny starých bytů, novostavby si ceny drží, ale také se špatně prodávají.

Alena Klímková, klimkova@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality