ZLATO PRO ZELENOU KUCHYNI WHIRLPOOL

Praha, 31. října 2008 Společnost Whirlpool vyhrála již podruhé za sebou zlatou cenu v soutěži designu Spark Awards. Letošní vítězství zajistil Whirlpoolu jeho koncept nové ekologické kuchyně s názvem GREENKITCHEN. Cena byla vyhlášena při slavnostním udílení cen Sparks, které se konalo začátkem října v americkém San Francisku. Ocenění Spark se uděluje inovativním designovým návrhům, u nichž se hodnotí taková kritéria, jako je udržitelnost, účelnost, kontext, zpracování, invence, univerzálnost a estetično.

 

GREENKITCHEN je nejnovější příspěvek společnosti Whirlpool do evoluční řady designových návrhů. Jedná se o důmyslnou koncepci ekologické kuchyně, která vychází z koloběhu přírody a funguje na principu ekosystému. Kuchyňský ekosystém GREENKITCHEN optimalizuje energii a další zdroje. Jeho cíl je jasný: pomoci spotřebitelům dosáhnout udržitelné úrovně bydlení zohledněním ekologických benefitů, jako jsou adaptace, snižování a recyklace.

„Již podruhé za sebou dosáhla společnost Whirlpool vynikajícího uznání od společnosti Spark. Jsme nesmírně poctěni tímto oceněním, které opětovně prokazuje, že neotřelé designérské myšlení může účinně uvést do života takovou podmanivou ideu, jako je udržitelná úroveň bydlení a ekologický design“, řekl Chuck Jones, vicepresident pro oblast Global Consumer Design.

„Společnost Whirlpool bere vážně svůj závazek vůči životnímu prostředí, a to v celém procesu od vývoje výrobku až po jeho likvidaci – a považuje ho za zásadní odpovědnost každé obchodní firmy. GREENKITCHEN je jedním z nejdůležitějších konceptů strategie naší společnosti při vývoji špičkových výrobků s technologiemi, které zajišťují vysokou energetickou účinnost a přitom omezují dopad na životní prostředí. Koncept ekologické kuchyně GREENKITCHEN nabízí uživateli unikátní zkušenosti spočívající v inteligentním a efektivním využívání zdrojů,“ dodal Marc Bitzer, president Whirlpool Europe a výkonný viceprezident Whirlpool Corporation.

 

GREENKITCHEN neboli Zelená kuchyně je inspirována přírodními cykly a schopností přírody přizpůsobit se; jedná se o integrovaný technologický systém, který umožní spotřebitelům ušetřit až 70 % výdajů za energie a opakovaně využívat až 60 % vody a tepla vytvářeného spotřebiči na provoz celého ekosystému. Úspor je přitom možno dosáhnout ve čtyřech oblastech: [1] díky spotřebičům nové generace s průměrnými úsporami odhadovanými ve výši až 16 procent; [2] adaptací, snižováním a recyklací vody, tepla a energie s možnými úsporami až do 24 procent; [3] změnou v chování spotřebitelů, kde lze dosáhnout úspor ve výši přibližně 10 procent, a [4] „kogeneračními“ systémy v domácnosti, které vyrábějí jak horkou vodu, tak i elektřinu, což snižuje náklady až o 20 procent.

 

pr_cz@whirlpool.com 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně