Home Credit financoval během 10 let nákupy na splátky za 20 miliard korun

Brno 6. listopadu 2008 – Přesně před deseti lety, 6. listopadu 1998, poskytl Home Credit v České republice první spotřebitelský úvěr v podobě klasického nákupu na splátky. Od té doby již klientům touto formou financoval nákupy za bezmála 20 miliard korun. Téměř 50 % objemu úvěrů slouží k nákupu černé a bílé techniky.

Před deseti lety, 6. listopadu 1998, poskytl Home Credit svůj historicky první spotřebitelský úvěr v podobě klasického nákupu na splátky. Do dnešního dne pak touto formou financoval nákupy klientů v objemu téměř 20 miliard korun. Splátkový prodej představoval dlouho, ještě před nástupem kreditních karet, nejjednodušší a nejrychlejší úvěrový nástroj k financování nákupů v obchodech. Dodnes si udržuje v obchodní síti po celé České republice velmi silnou pozici.

„Průměrná výše úvěru se v uplynulých deseti letech pohybovala nejčastěji mezi 9 a 12 tisíci korunami. Lidé tento úvěrový nástroj nejčastěji používají na nákup černé techniky a bílého zboží, které společně tvoří až 50 % celkového objemu poskytnutých úvěrů. V posledním období vzrostl zájem o zboží spojené se zařizováním bydlení, nábytek je s 11% podílem na třetím místě,“ uvádí Vojtěch Ščevík, obchodní ředitel společnosti Home Credit a. s.

Mezi klienty, kteří nakupují na splátky, mírně převažují muži. Ti v uplynulých deseti letech uzavřeli 53 % všech úvěrových smluv. Klientovi je v průměru necelých 43 let.

Jako historicky první nakoupil s Home Creditem na splátky tehdy 28letý muž z Mikulova, když si 6. listopadu 1998 pořídil obývací stěnu a využil na její financování úvěr ve výši 11 690 . Později si na splátky zakoupil ještě mobilní telefon.

Rekordmankou mezi klienty Home Creditu je mladá žena z Dobromilic, která si na splátky vybavila doslova celou domácnost – v průběhu dvou let uzavřela 26 různých úvěrových smluv na nákup pračky, televizoru, postele, kuchyňské lavice, kamery, DVD přehrávače, mobilního telefonu a dalších výrobků převážně ze segmentu spotřební elektroniky a nábytku. Všechny své úvěry řádně a bez obtíží splácí.

 

Některá NEJ:

§         Nejvyšší spotřebitelský úvěr ve výši 400 000 byl uzavřen na nákup nábytku.

§         K nejžádanějšímu zboží na splátky patří televizory – s Home Creditem se jich prodalo více než 170 tisíc.

§         roce 2000 se staly hitem mobilní telefony na splátky – tehdy Home Credit financoval jejich nákup v rekordní výši přesahující 150 milionů korun.

§         K nejprodávanějším hudebním nástrojům na splátky patří kytary – Home Credit na jejich nákup půjčil už 10 milionů korun.

§         Nejmenším zbožím prodávaným na splátky jsou paměťové karty do fotoaparátů a  mobilních telefonů.

 

www.homecredit.cz

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy