Tři trouby v jedné: Hotpoint-Ariston Open Space

Praha, 25. listopadu 2008 – Novinka, kterou představila společnost Indesit na letošním mezinárodním veletrhu kuchyňského vybavení Eurocucina v italském Miláně, dorazila
na český trh. Trouba Open Space z řady vestavných spotřebičů Hotpoint-Ariston je zajímavá zejména svým objemem 70 litrů, díky němuž nabízí o 20 % více prostoru oproti běžným vestavným troubám se stejnými rozměry. Lze ji použít pro pečení ve třech různých prostorových variantách (70 l, 48 l  a 20 l) a připravit v ní najednou kompletní oběd – maso, přílohu i moučník. Uspokojí také požadavky na úsporu energie.

 

Pro zákazníky, kteří ocení více prostoru a možností pro pečení všeho druhu, je zde novinka mezi vestavnými spotřebiči značky Hotpoint-Ariston. Trouba Open Space nabízí objem 70 litrů, což je
o 20 % více oproti běžným troubám s kapacitou 58 litrů. Jejich vnější rozměry jsou přitom stejné. Lze do ní umístit velkorozměrné potraviny, využít ji k pečení až ve čtyřech úrovních nebo ji rozdělit na dva izolované pečící prostory (48 l a 20 l). V nich je možné péci současně při různé teplotě či odděleně a ušetřit tak čas i spotřebu energie. Podle individuálního nastavení Open Space umožňuje pečení ve třech různých prostorech: extra velkém, hlavním a malém.

 

Extra velký prostor (70 l) je ideální pro potraviny velkých rozměrů, lze ho ale využít i k pečení až ve čtyřech úrovních. Díky ventilaci se chutě ani vůně nesmísí. Nabízí rovněž jedinečné možnosti pro grilování – rošt je umístěn v blízkosti grilu v horní části trouby a v její spodní části se nachází plech, který zachycuje odkapávající tuk, který se tak nepřepaluje.

 

 

 

Hlavní prostor (48 l) ve spodní části trouby, oddělený z celkového prostoru trouby izolujícím rozdělovačem, se může použít buď samostatně, nebo současně s malým prostorem
pro pečení při různých programech a teplotách. Je v něm možné péci až ve třech úrovních. Pomocí univerzálních pečících funkcí připraví jakýkoli pokrm bez smíchání chutí nebo vůní.

 

 

 

Malý prostor (20 l) v horní části trouby je vybaven grilem s vylepšeným topným tělesem a systémem rychlého pečení. Gril díky svému tvaru a elektronickému řízení lépe distribuuje teplo
a tak troubu předehřeje během 3 minut. Plátky masa, ryby nebo dokonce mražené pokrmy dokáže upéct velice rychle a přitom rovnoměrně.

 

 

Při současném pečení v hlavním a malém prostoru odděleně je možné regulovat teplotu od 50 do 250° C v každé části samostatně a teplotní rozdíl mezi nimi může dosáhnout až 100° C. Vůně ani chutě se přitom nepromíchají.

Trouba také dovoluje využít jednotlivě pouze malý nebo hlavní prostor, přesně podle toho, co připravovaný pokrm potřebuje.

Open Space disponuje 10 funkcemi pro nejrůznější způsoby pečení. Vybírat můžeme ze šesti univerzálních funkcí, například pečení při nízké teplotě, grilování, gratinování a víceúrovňové pečení. Se čtyřmi automatickými funkcemi snadno upečeme pizzu, chléb, moučníky nebo maso. Ovládání trouby je přitom díky elektronickým knoflíkům a jasným symbolům na displeji velice jednoduché.

I se svými bohatými pečícími možnostmi se trouby Open Space řadí do energetické třídy A.

 

 

Více na  martina.krizakova@indesit.com



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně