Skanska: Prodej bytů ke konci roku rostl

P r a h a  (22. ledna 2009) – Zatímco většina realitního trhu hlásí pokles, v realitní kanceláři Skanska měli poslední dva měsíce roku 2008 opačnou zkušenost. Zatímco počátek podzimu byl ve znamení útlumu, prodeje v listopadu a prosinci vzrostly oproti plánům o desítky procent.  I bez výprodejových akcí tak nové bydlení našla za posledních šest týdnů téměř stovka zájemců.

 

Příkladem je projekt Pod vodárenskou věží se 43 byty, který Skanska uvedla na trh v listopadu a nyní je z 80% vyprodán.

 

„Klienti už vědí, že na rozdíl od většiny ostatních developerů nepoužíváme bankovní úvěry, ale všechny naše projekty stavíme z vlastních peněz,“ připomíná generální ředitel Skanska Reality Björn Mattsson

 

Skanska také stále uvádí na trh nové projekty. Před nedávnem se začaly prodávat první certifikované nízkoenergetické byty na pražském Milíčově, což zájemcům umožní ušetřit až 50% nákladů na vytápění. V únoru se Skanska chystá na tradičním veletrhu Bydlení uvést do prodeje další projekt a představí další tři, které v tomto roce zahájí.

 

Hlavním lákadlem přitom podle zkušeností makléřů nejsou ani tak dlouholeté akce typu poukázka na kuchyň za 150.000 zdarma, ale fakt, že se díky konkrétním projektům dostanou k výhodnější hypotéce.

 

„Spolupracujeme se všemi významnými hypotečními ústavy a klientům garantujeme výhodnější podmínky, než kdyby přišli do banky sami. Týká se to výše poplatků, úrokových sazeb, ale třeba i možnosti dosažení na 100% hypotéku, což v této době rozhodně není standardní,“ upřesňuje Naďa Ptáčková, ředitelka marketingu a prodeje Skanska Reality.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality