DOKONALÁ KÁVA V POHODLÍ DOMOVA

Praha, 5. února – Pokud jste milovníkem kávy a chcete si espresso či cappuccino připravit v pohodlí domova, máte možnost investovat do kvalitního kávovaru a naučit se pár základních triků pro přípravu dobré kávy. Důležité je vybrat si ten správný kávovar pro vaše potřeby, kvalitní kávu dle vaší chuti a dodržet několik základních pravidel přípravy.  

 

Prvním krokem pro přípravu dobré kávy je její výběr. Kávovar je konstruován na zpracování kávy pražené a mleté v kvalitě espresso. Není vhodné používat kávy určené k vaření tzv. „turka“, překapávané kávy, arabské kávy či mocca, protože jejich zpracování může být příčinou nekvalitního vývaru, ucpávání filtrů a zpětným zanášením vodních cest.

 

Otázka chuti kávy je individuální. Téměř všechny dostupné směsi jsou namíchány v optimálním poměru robusty a arabiky a tato směs je výrobním tajemstvím pražíren. Dá se zodpovědně tvrdit, že ve směsi nikdy není 100% robusta a arabika bez příměsi robusty také nemusí chutnat všem. Pamatujte, že cena kávy je málokdy přímo úměrná kvalitě.

 

Příprava chutného espressa vyžaduje také kvalitní kávovar. Vyzkoušejte vestavný pákový kávovar Whirlpool ACE 010 či plně automaticky kávovar Whirlpool ACE 100. Oba modely splňují náročné požadavky pro přípravu vynikající kávy, disponují tryskou na výrobu mléčné pěny, dosahují 15 barů a jsou k dostání v nerezovém provedení.   

 

Při přípravě nápoje pamatujte na pár základních pravidel: mletá káva by měla být v množství 7 g pečlivě upěchována, tlak vody by měl dosáhnout alespoň 9 barů, teplota vody 90 °C a doba průtoku je optimální po 20 až 30 vteřin. Připravujte kávu vždy do nahřátých hrnečků. Po ukončení procesu  by se v šálku mělo nacházet cca 30 až 50 ml emulze kávového oleje a vody se zhruba 2 mm vysokou vrstvou homogenní, ořechově hnědé pěny.  

www.whirlpool.com



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně