Bassino od firmy Kaldewei zaručuje uvolnění a zpomalení životního tempa v soukromých lázních

Floatování vytváří jedinečný zážitek stavu beztíže pro pocit tělesné a mentální vyrovnanosti.

Zpracování velkého počtu vnějších podnětů je v naší rychlé době velkou výzvou, abychom byli schopni zvládnout denní profesní a soukromé požadavky. Permanentní záplavy podnětů způsobují u mnohých lidí stres a napětí. Nový model vany Bassino od firmy Kaldewei vytváří zcela nový pocit uvolnění a zpomalení životního tempa v soukromé koupelové oáze. Zásluhou svého vyjímečného tvaru a velikosti nabízí možnost vznášet se volně jako v moři a tím dosáhnout rychlého, hloubkového fyzického a mentálního uvolnění pro vytvoření vyrovnaného životního pocitu.

 

Jedinečný pocit stavu beztíže v blahodárném klidu a intimitě

V přímočaré, puristické vaně s komforními rozměry 200 x 100 centimetrů se takto můžeme v natažené poloze nechat nést teplou vodou. Pohodlný polštářek přitom podepírá hlavu a šíji koupající se osoby a zajišťuje to, že ve vaně hluboké pouhých 35,5 centimetrů zůstane obličej nad vodní hladinou. Tak je možno prožít jedinečný pocit stavu beztíže v blahodárném klidu a intimitě. Odpadá tíže vlastního těla, svaly se zcela uvolní. Přitom se vytratí myšlenky a vznikne nový prostor pro kreativitu a vlastní zkušenost. Experti označují tento druh volně se vznášejícího koupání jako floatování.

  

Pozitivní působení floatování

Floatování má mnohé pozitivní účinky na lidský organismus. V polovině padesátých let byly objeveny psychické a fyzické výhody beztížného koupání v koupelové vodě obsahující sůl. K tomu patří uvolnění akutních a neústupných nebo i chronických napětí odlehčením páteře, svaloviny a kloubů, zlepšení při vychýlení plotýnek a revmatických potížích, ale také znatelné zlepšení chronických bolestivých symptomů, jako například migrény. Kromě toho lze zjistit zvýšení koncentrační schopnosti, kreativity a produktivity.

Vědomosti o pozitivním působení floatování se dnes využívají v mnohých oblastech: k léčení stresových symptomů, k terapii bolestí, k urychlení procesů léčení a ke zlepšení soukromé a profesní výkonnosti. Také ve vrcholovém sportu  se využívá tato zvláštní forma koupání. Floatování podporuje rychlý odsun kyseliny mléčné při tělesné námaze a redukuje tak následky vysokého nashromáždění laktátů, jako je pocit únavy, bolest a svalové křeče. Intenzivní uvolnění při floatování přispívá k výstavbě svaloviny, ke které dochází výlučně v regeneračních fázích. Optimální synchronizace těla, duše a emocí je další důležitou předností, které při floatování dosahují vrcholoví sportovci.

 

Bassino boduje promyšleným designovým konceptem a inteligentními doplňky

Promyšlený koncept vany Bassino od firmy Kaldewei přesvědčuje přímočarými tvary a dalšími prospěšnými detaily výrobku. Tak umožňuje malá hloubka vany pohodlný vstup a výstup. K dostání je vhodná stabilní vanová deska, která může být použita jako odkladová plocha při uvolňující koupeli i jako flexibilní možnost k sezení. Dimenze vany Bassino nabízejí kromě toho další zajímavou možnost: zásluhou prostorné, rovné plochy dna vany lze Bassino používat také jako prostornou a komfortní sprchu. Za design je zodpovědný mezinárodně renomovaný ateliér Phoenix Design, Stuttgart/Tokio. Na přání je vana Bassino k dostání s perličkovým efektem – zušlechtěním povrchu s nepatrnými nároky na péči. Materiál smaltovaná ocel Kaldewei zajišťuje stabilní lesk a trvalou kvalitu a životnost. To je působivě podtrhováno zárukou v délce 30 let. Tak je zaručeno, že s vanou Bassino může být floatováním po léta pozitivně posilován vnitřní klid, vyrovnanost, jistota a sebedůvěra.

 

www.kaldewei.com



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Koupelna