E15: Sekyra prodává části impéria

TNBiz, 31.7.2009
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Společnost Sekyra Group rozprodává své projekty. Jeden z největších tuzemských developerů nabízí kromě řady rezidenčních projektů i několik kancelářských budov, uvádí páteční vydání deníku E15.

Jak deníku E15 potvrdil mediální zástupce firmy Radek Polák, kupce už našly pozemky pro rezidence Kateřinky v Újezdu u Průhonic, Radimova v Praze 6 a Křižovnický dvůr v pražském Hloubětíně. Pro bytový dům Reiknechtka se hledá zájemce. „Pro velkou realitní skupinu nebyly z obchodního hlediska tolik efektivní. Sekyra Group se chce do budoucnosti soustředit na nejvýznamnější městské projekty,“ vysvětlil Polák.

Podle informací E15 se ovšem firma snaží prodat i balík dosud volných bytů v luxusním projektu Rezidence Korunní nebo administrativní budovy Nestlé a East Building v Praze 4. „To nemohu potvrdit,“ uvedl Polák. Developer, vlastnící práva na zástavbu řady pražských území, hledá od loňska investora. Jak třeba upozornil na jaře magistrát, u realizační studie pro projekt Rohanského ostrova není vůbec jasné, jak jej chce firma financovat.

David Vandrovec, vandrovec@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality