Vietnamci zachraňují český trh s nemovitostmi

TNBiz, 3.8.2009
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Jediným východiskem z nouze se pro mnohé majitele nemovitostí stali Vietnamci. Píší o tom v pondělním vydání Lidové noviny.

Zatímco realitní trh dnes skomírá a najít dostatečně movitého kupce je mnohem obtížnější než v minulosti, vietnamští obchodníci jsou stále při chuti a hlavně při penězích. Podle realitních kanceláří jde prakticky o jedinou skupinu, u které se krize vůbec neprojevila snížením zájmu o nákup nových obchodů či skladů. Problémy s úvěry se jich netýkají a prodávající si jsou velmi dobře vědomi, že právě Vietnamci jsou pro ně nejlepší zárukou bezproblémového a včasného splácení, uvádí list.

Asijská bistra, obchůdky s potravinami nebo stará obchodní centra přestavěná do podoby krytých tržnic s oblečením a smíšeným zbožím tak v Česku stále vyrůstají jako houby po dešti. A přestože podle většiny odborníků by měl propad poptávky dopadnout plnou silou i na tento druh podnikání, zájem Vietnamců o investice podle novin do nemovitostí nepolevuje.

Na rozdíl od většiny českých obchodníků se ve velkém zajímají také o investice v menších městech, kde je zájem o jejich levné zboží často ještě mnohem vyšší než ve městech velkých. Zejména v těchto lokalitách se tak jejich podíl neustále zvyšuje a mnohdy mohou být jedinou možností, jak nemovitost prodat, píší Lidové noviny.

Zdenek Michora, michora@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality