Nabídku LČR na dodávky zlevněného dřeva zatím nikdo nevyužil

TNBiz, 3.8.2009
Mediafax

HRADEC KRÁLOVÉ (MEDIAFAX) - O dřevo nabízené státním podnikem Lesy České republiky (LČR) za režijní cenu 440 korun za kubík občanům postiženým povodněmi do dneška nikdo neprojevil zájem. Pro Mediafax to uvedl v pondělí vedoucí odboru strategických analýz, rozvoje a financování LČR Pavel Čacký.

Podle Renaty Mackové, PR managera LČR je nezájem o zlevněné dřevo dán zřejmě především tím, že obliba dřevěných domů je v ČR stále velmi nízká. „Navíc počet zničených domů při letošních povodních nedosáhl žádných závratných čísel,“ podotýká Macková.

LČR nabídly počátkem minulého měsíce lidem postiženým povodněmi dřevo za cenu 440 korun za kubický metr na výstavbu nebo rekonstrukci poškozených domů. Podmínkou pro využití této pomoci je pouze platný demoliční výměr. LČR za uvedenou cenu nabízejí buď 100 kubíků dřeva na celodřevěný dům, nebo 70 kubíků dřeva na montovanou stavbu, případně 15 kubíků dřeva na vybudování nového krovu. Horní hranici pomoci přitom LČR podle Mackové nestanovily. „Každý žadatel by tak měl být uspokojen,“ uvedla manažerka. Uvedenou pomoc nabízely LČR i při předchozích rozsáhlých povodních v letech 1997 a 2002.

Petr Havel, ekonomika@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika