Terasy Unhošť

Pro zájemce o bydlenídomech projektu Terasy Unhošť vychází developer v současné době vstříc s akční nabídkou:

  • voucher na kuchyni v hodnotě  100 000
  • golfové členství pro celou rodinu v blízkém golfovém klubu Botanika a rovněž
  • internet, telefon a TV O2 na rok zdarma.

Nabídka platí pro domy postavené v rámci 1. etapy a je časově omezená do 30. září 2009.

Bydlení v příměstském satelitu, kde chybí i ty nejzákladnější služby, dnes už nikoho neoslní. Dnes naopak k nejvyhledávanějším lokalitám patří městečka v blízkosti Prahy, která svým obyvatelům nabízejí širokou škálu služeb, bohaté možnosti pro sportovní a kulturní vyžití, ale především krásnou přírodu vybízející k dlouhým procházkám či vyjížďkám na kole.   

 

Jednou z nejvyhledávanějších lokalit je v současné době městečko Unhošť ležící 17 km západně od Prahy v blízkosti chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Právě tady se dokončuje rezidenční projekt Terasy Unhošť, který je unikátní svým architektonickým pojetím, jež navazuje na vysoce oceňovanou tradici českého funkcionalismu 30. let minulého století. Autorem projektu je Ing. Arch. Boris Redčenkov z ateliéru A69, který má na svém kontě již několik desítek úspěšných realizací.

 

Projekt Terasy Unhošť nabízí celkem 104 rodinných domů, které jsou terasovitě zasazeny do svažitého terénu a z každého domu se tak nabízí výhled na přilehlý rybník či okolní krajinu. Domy jsou koncipovány ve čtyřech základních typových řadách A, B, C a D.

 

Dům typu A je samostatně stojící atriový dům orientovaný severojižně. Obytné místnosti se otevírají do zahrad, jež jsou situovány převážně na západ. Vstup do domu je z jihu na úrovni příjezdové ulice, která je zároveň jedním z ohraničujících prvků uzavřené zahrady. Konstrukčně se jedná o jednotrakt o rozměrech 5,8 m x 18 m s celkovou obytnou plochou 138,5 m2. K domu patří dvě garáže.

 

Řadový dům typu B je rovněž orientován severojižně. Společenské místnosti a ložnice jsou situovány na jih, což mimo jiné přináší úsporu v nákladech na topení. Podélný dvoutrakt o rozměrech 8,5 m x 10 m a plochou 125,8 m2 není však typickou řadovkou, nabízí dostatek soukromí.

 

Dům typu C je koncipován jako dvojdům. Výhodou je určitě rohová terasa, která domu dodává velkou míru soukromí. Konstrukčně se jedná o dvoutrakt s obytnou plochou 130,4 m2 o rozměrech 8,3 m x 10,4 m.

 

Dům typu D - jižní dvouvila – je ze všech typů domů prostorově největší. Je určen i pro vícegenerační rodiny, protože druhé patro se dá upravit i jako samostatná bytová jednotka. Promyšlená dispozice domu umožňuje maximální propojení obývacích místností s prostornou zahradou, což budoucí obyvatelé ocení především v jarních a letních měsících. K domu patří dvě garáže.

 

Ve všech případech se jedná o dvoupodlažní nepodsklepené stavby s plochou střechou, jež díky širokému prosklení nabídnou svým obyvatelům prosluněný interiér.

 

Nespornou výhodou pro všechny rezidenty je velmi dobrá občanská vybavenost Unhošti. Je zde řada obchodů, dvě základní školy, mateřská a umělecká škola, různé typy restaurací, pošta, banka. Další výhodou je výborné dopravní spojení s Prahou a Kladnem. Kromě toho nabízí Unhošť ideální podmínky pro sportovní vyžití, jsou zde skvělé trasy pro vyjížďky na koni, cyklistiku či pěší turistiku. Učiněným rájem je pak pro milovníky golfu, protože v okolí se nachází hned několik golfových klubů.   



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Nové bydlení