O dotaci v Zelené úsporám bude možné zažádat i při provedení pouze jedné zateplovací úpravy

TNBiz, 10.8.2009
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Ministerstvo životního prostředí (MŽP) mění od 17. srpna podmínky programu Zelená úsporám, nově bude možné požádat o příspěvek na zateplení domu i tehdy, pokud žadatel bude provádět jenom jedno zateplovací opatření. V pondělí o tom novináře informoval ministr Ladislav Miko

Vypuštěním této podmínky chce ministerstvo dát více šancí na získání dotací i jednotlivcům, kteří si v současné době nemohou dovolit větší investice. Ministerstvo také žadatelům o dotace chce pomoci tím, že jim poskytne dotace i na vypracování projektu zateplení.

Tato finanční podpora bude pro žadatele připravena do 31. března nebo do vyčerpání částky 50 milionů korun.

Do budoucna chce ministerstvo do programu zahrnout i panelové domy, v současné době MŽP jedná s ministerstvem pro místní rozvoj o podrobnostech. Dotace by se měly rozběhnout v září 2009.

Program Zelená úsporám také získá více peněz, ministerstvo životního prostředí totiž jedná s mnoha partnery o prodeji emisních povolenek. Podle bývalého ministra životního prostředí Martina Bursíka (SZ) by tak ministerstvo mělo získat dalších až pět miliard korun.

Zuzana Fojčíková, fojcikova@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Aktuální téma