Hypoindex: Hypotéky začaly mírně zlevňovat (11.9.2009)

TNBiz, 11.9.2009
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - S prvními zářijovými dny začaly hypotéční banky mírně snižovat úrokové sazby a to i přesto, že ještě v srpnu bankéři tvrdili, že pro snižování sazeb není žádný prostor. Vyplývá to, z pravidelného šetření, které v pátek zveřejnil server Hypoindex.

Výrazného zlevnění se dočkali například klienti Volksbank CZ. "Ta snižovala úrokové sazby v řádu několika desetin procentního bodu, přičemž k největšímu poklesu došlo u hypoték s dobou fixace na 3 roky - o 0,5 p. b.," upozorňuje Hypoindex.

Wüstenrot hypoteční banka je podle serveru jedna z mála bank, která ve svém sazebníku zveřejňuje nejen minimální, ale také garantované úrokové sazby. Také Wüstenrot hypoteční banka s platností od 1. září výrazně snížila úrokové sazby. Nejvíce zlevnily Hypotéky s jednoletou fixací, jejichž sazby klesly bezmála o půl procentního bodu.

Zatím poslední bankou, která přepracovala úrokový sazebník, byla GE Money Bank. Ta začala nabízet hypotéky s pětiletou fixací od 4,99 %. Navíc klienti, kteří si zažádají o úvěr do konce října a smlouvu podepíší do 31. 12. 2009 získají 100% slevu na poplatku za vyřízení hypotéky.

Server Hypoindex ale upozorňuje, že sazby publikované v sazebnících bank jsou z velké části prémiové sazby pro úzkou skupinu nadmíru bonitních klientů. Ostatní musí počítat s tím, že jejich sazby budou pravděpodobně ve skutečnosti o několik desetin procentního bodu vyšší.

Martin Carek, carek@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality