Trulia - průměrná sleva oproti nabídkovým cenám je v USA 10%

Podle americké agentury Trulia, která sbírá statistiky o nabídkových cenách a jejich vývoji před samotným prodejem nemovitosti, prodávající obvykle poskytují slevu oproti prvotní nabídkové ceně v průměru o 10%. U dražších nemovitostí s cenou nad 2 mil.USD sleva dosahuje úrovně 14%.

Polovina z TOP10 největších slev je dosahována ve státech amerického Severovýchodu (Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New Hampshire a New Jersey). U třetiny nabízených rezidencí v těchto městech se nabídková cena snižovala nejméně jednou.

Plných 35% z celkového objemu slev, který dosahuje cca 28,1 mld.USD, je dosahována ve státech New York, California a Florida.
Ve státech Nevada, Idaho, Arizona, Wyoming, Hawaii, Utah a California prodejní cena poklesla o 13% oproti původně poptávaným sumám.

Největší slevy jsou poskytovány ve městech Memphis, Tennessee; Minneapolis; Portland, Oregon; Indianapolis a Baltimore. Cena se v těchto městech snižovala ve 36% případů. Nejvíce se zlevňovalo v Baltimoru a to o 11%.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality