České křišťálové lustry vévodí moderním interiérům

Pro neznalce přežitek, pro všechny ostatní nezbytný doplněk současného moderního interiéru. Křiš'ťálové lustry se dočkaly velkého návratu. Uznávaní bytoví architekti je hojně začleňují do nejrůznějších typů interiérů. Tradiční blyštivá svítidla dnes nezdobí pouze haly a obývací pokoje, ale svou oslnivou krásu demonstrují i jako solitairy v koupelnách, ložnicích či zimních zahradách.
Český křišťál se těší světovému věhlasu. A právě toho využívají malé české rodinné firmy (jakou je například novobydžovská firma Lucky Glass), které za pomoci tradičních technologií a precizní ruční práce dokáží vyrobit křišťálové lustry, které svou kvalitou předčí mnohé velké zahraniční i domácí výrobce.

 

Křišťálový lustr už dávno nepatří jen na zámek. Stejně tak si k němu dnes nemusíte pořizovat látkové tapety a barokní nábytek. Současné křišťálové lustry výborně vyniknou i v minimalistických interiérech nebo v prostoru, ve kterém se snoubí hned několik různých stylů.
V dnešní době už také neplatí, že by měl křišťálový lustr viset výhradně uprostřed místnosti. Pokud jej ale umístíte do tzv. relaxačního koutu pokoje, užijete si jeho krásu ještě více. Své opodstatnění má samozřejmě také křišťálový lustr zavěšený přímo nad jídelním stolem nebo nad vanou stojící volně v prostoru.
 

Pokud jste i vy podlehli nejnovějšímu trendu v oblasti bydlení a chcete si křišťálový lustr také pořídit, uděláte nejlépe, když se obrátíte na domácího výrobce. Český křišťál patří mezi naše nejvýznamnější vývozní artikly, čemuž i odpovídá historie a tradice jeho zpracování.
První zmínky o svítidlech s ověsy z horského křišťálu se sice objevily už někdy v polovině 16. století v Benátkách, ale české sklárny byly první, kde na začátku 18. století vznikl křišťálový lustr v takové podobě, v jaké jej známe dnes. 

Malé české rodinné firmy, které se výrobou křišťálových lustrů zabývají, kladou obrovský důraz na preciznost a kvalitu, což jsou vlastnosti pro tento typ výrobku nepostradatelné. Mezi takové firmy patří i společnost LuckyGlass z Nového Bydžova, kterou založil pan Jaroslav Lucký na přelomu nového tisíciletí, aby pokračoval v rodinné tradici a navázal tak na odkaz svého otce Jaroslava Luckého seniora, který byl od počátku 70. let minulého století u zrodu sklářského průmyslu a začátků výroby českých křišťálových lustrů právě v Novém Bydžově.

Na samém počátku existence firmy LuckyGlass byly vyrobeny serie několika málo lustrů pro úzký okruh známých. Následovaly zakázky desítek lustrů měsíčně a v současné době už vyrábí prosperující společnost LuckyGlass několik stovek českých křišťálových lustrů každý měsíc.
Tato malá rodinná firma si díky vstřícnému přístupu k zákazníkům, důsledné kontrole kvality a v neposlední řadě také díky nízkým cenám získává stále větší okruh zákazníků. Přestože je zatím většina produkce firmy LuckyGlass exportována do zahraničí (do více než sedmdesáti zemí světa), zaznamenává firma v posledních letech nárůst zájmu i domácích zákazníků.

 

Za velkým úspěchem firmy LuckyGlass stojí kromě dokonalé kvality a nízkých cen také rozsáhlá nabídka modelů, které jsou pro přehlednost rozděleny do třech typových řad.

 

  1. řada: Křišťálová svítidla
    Křišťál kombinovaný s leštěnou mosazí, doplněný ručně nebo strojně broušenými křišťálovými ověsy, vytváří dokonalou harmonii každého výrobku ze základní řady křišťálových lustrů. Svou neutralitou jsou tato svítidla vhodná do každého typu interiéru.
  2. řada: Smaltovaná svítidla
    Svítidla zdobená vysokým smaltem prozáří interér zlatým leskem a krásou malovaných dekorů.
  3. řada: Svítidla Caesar
    Lustry této luxusní řady jsou vyrobeny z přejímaného olovnatého křišťálu zdobeného ručním broušením. Představují vrchol produkce LuckyGlass a jsou určeny pro nejnáročnější zákazníky.

 

Kompletní katalog svítidel LuckyGlass najdete na www.luckyglass.cz, kde je také možné vyžádat bezplatný katalog fotografií ve vysokém rozlišení na CD.

 

 

více na www.luckyglass.cz

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry