Pomocníci pro úklid

Úklid většinou nepatří mezi naše oblíbené činnosti, a proto si ho snažíme různými způsoby zpříjemnit a především zjednodušit. Přinášíme vám tipy, jak si můžete nejen vánoční úklid díky pomocníkům ze zásilkového obchodu 4home ulehčit.  Veškeré produkty lze objednat v internetovém obchodě www.4home.cz nebo z katalogu.  

Vezměte to od podlahy!  Ale až nakonec.

Při úklidu postupujte vždy odshora dolů. Nejdříve ukliďte rozházené věci po povrchu, odstraňte prach ze skříněk, poliček, žaluzií apod. Žaluzie snadno zbavíte prachu pomocí čističe žaluzií. Jednoduše s ním jedním tahem vyčistíte hned 7 listů naráz. Dále zameťte nebo vysajte podlahu a koberec. Ideální je příruční bezdrátový vysavač, který máte při bleskovém úklidu kdykoliv po ruce a není potřeba ho zapojovat. Mechanický vysavač vám díky husté řadě štětin pomůže rychle se zbavit nečistot na podlaze či koberci a to bez jakéhokoli hluku! Nebudete plýtvat elektrickou energií a nepotřebujete plnící sáčky.

Až jako poslední bod přijde vytření, případně naleštění podlahy.  Již dávno neplatí, že na dobrý úklid jsou zapotřebí hektolitry vody. Například laminátovým a dřevěným podlahám přílišné mokro nesvědčí. Leštit podlahu můžete při každém kroku a touto zábavnou činností pověřit i vaše děti. Tento čistič podlahy je vhodný pro všechny typy dřených a laminátových podlah. Zjemní či zakryje poškrábaná místa a na podlaze vytvoří jemný ochranný film. V sadě jsou kromě čistícího přípravku i jedinečné boty, které leštění podlahy zpříjemní. Kombinací čističe a bot dosáhnete nevídaného lesu vaší podlahy.  

Výběr správného čisticího prostředku

Překonaný je i mýtus univerzálního čisticího prostředku. V bytě jsou minimálně dva druhy špíny. Na odstraňování vodního kamene používejte kyselé čisticí prostředky, na mastné naopak alkalické čisticí prostředky. Využíváním obou přípravků si ušetříte čas i energii.

Na úklid koupelny budete potřebovat středně silné kyselé čisticí prostředky. Postupujte vždy od nejzašpiněnějšího místa, tedy toalety, k umyvadlům. K mytí záchodové mísy vám pomohou nejen čisticí prostředky, ale i správné pomůcky jako je štětka na záchodovou mísu. Upravený čistící kartáč na WC Vám pomůže dostat se i do míst, kam se obyčejným kartáčem nedostanete. Díky přidanému menšímu kartáči jednoduše vyčistíte i nedostupné okraje Vaší mísy.

S ucpaným odpadem Vám pomůže profesionální zvon na výlevky, ať už toalety, vany, sprchového koutu, umyvadla dřezu.

V kuchyňské části bytu používejte alkalické čisticí prostředky, které lépe rozpouštějí mastnoty. I tady kromě chemie můžete vsadit na ty správné pomocníky, jako je například čistič odpadů 

Odkud kam

Začněte úklidem místnosti, kterou obýváte nejméně. Uklidíte ji nejrychleji a také v ní pořádek vydrží nejdéle. Nakonec si ponechejte nejfrekventovanější a nejnáročnější místnosti na úklid -  kuchyň, koupelnu a toaletu. Při úklidu nezapomínejte na předsíň, právě ta je vidět první. Abyste si nenosili špínu zbytečně do domů, pořiďte si kvalitní a dostatečně veliké čistící zóny, a to před i za vstupními dveřmi.


 

Více na www.4home.cz  

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky