DTZ: Počet dokončených průmyslových staveb v ČR loni klesnul o 37 procent

TNBiz, 10.1.2010
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Počet dokončených průmyslových staveb v ČR loni klesnul meziročně o 37 procent, vyplývá ze zprávy mezinárodní poradenské společnosti DTZ. Společnost DTZ o tom agenturu Mediafax informovala ve své nedělní tiskové zprávě.

V celkové loňské bilanci bylo dokončeno 432 tisíc m2 nových průmyslových ploch, uvádí poradenská společnost. Na konci roku 2009 tak dosáhla celková výměra logistických a průmyslových ploch v České republice téměř 3,5 milionu metrů čtverečních, z nichž necelá polovina se nachází v okolí Prahy. V současnosti je ve výstavbě 64 tisíc m2 a z významnějších projektů je to pak pouze plně předpronajatý Logistics Park Lovosice (42 tisíc m2) developera HB Reavis.

“V letošním roce očekáváme, ve srovnání s minulým rokem, zvýšenou aktivitu zahraničních investorů - výrobních společností. Budou směřovat především do regionů s dobrou dopravní dostupností a s vyšší nezaměstnaností. U tohoto typu investorů se také zvyšuje zájem o pronájem prostor oproti jejich koupi, říká Martin Šumera, konzultant DTZ, podle kterého bude rok 2010 ve znamení stabilizace.

Vojtech Kristen, kristen@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality