MMR: Státní podpora hypoték bude letos 1 %

Ministerstvo pro místní rozvoj bude v roce 2010 poskytovat příspěvek na hypotéční úvěry ve výši 1% bodu. O příspěvek je nutné zažádat už při sjednání hypotéky a vztahuje se k úvěrům čerpaným od 1. 2. 2010 do 31. 1. 2011.

 

Přepočet výše příspěvku na 1% bod se vztahuje i na stávající příjemce podpory, jimž banka podle smlouvy o hypotečním úvěru změní běžnou úrokovou sazbu.

 

„V loňském roce jsme podpořili 2400 hypoték a celkově jsme žadatelům vyplatili téměř 10 milionů korun,“ uvedla vrchní ředitelka sekce politiky bydlení Milena Brožová.

 

Státní úrokovou dotaci na hypotéku nebo její část mohou získat lidé mladší než 36 let. Poskytuje se na koupi staršího domu nebo bytu. V případě koupě bytu je podporované maximum 800 000 , u rodinného domu s jedním bytem je podporován úvěr nejvýše do 1 500 000 . O poskytnutí podpory je možné za­žádat v den uzavření smlouvy o úvěru, nejzazší termín je pak den jeho čerpání. Žádat o státní příspěvek je možné v bankách, které mají s ministerstvem uzavřenu smlouvu o zprostředkování.

 

Zdroj: MMR ČR



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika