Proč robota od iRobotu?

Produkty iRobot jsou opravdu jediní roboti na trhu. Sami Vás o tom přesvědčí. Konkurence se rovněž ráda tváří jako roboti, avšak jedná se o pouhé automaty.

Protože získáte to nejdokonalejší za nejlepší cenu!

Na trhu je několik pomocníků do domácnosti, ale jedině ROOMBA drží prvenství v poměru kvality a ceny. Některé jiné automatické vysavače se prodávají za desítky tisíc, zatímco další „levné“ modely jsou spíše drahými hračkami, protože nedokážou efektivně uklidit a neplní tak svou funkci. Žádný jiný pomocník není tak snadný na obsluhu, neuklízí tak účinně a inteligentně jako ROOMBA.

UI – Umělá inteligence

iRobot produkty jsou jedinými opravdovými roboty, pomocníky do domácnosti. Sami si měří svou dráhu, rozměry místnosti a rozložení nábytku a tomu přizpůsobují dobu úklidu. Sami si tak rozhodují, kdy je úklid současného prostoru dokončen a přistoupí k úklidu další místnosti, případně se vrátí na domácí základnu. Konkurenční výrobky, jež jsou v drtivé většině napodobeninami iRobot, fungují na principu automatu, kdy zvolíte časový interval a během něho stroje jezdí a náhodně střídají jednoduché druhy pohybu. Úklid tímto neefektivním způsobem dosahuje podstatně nižšího pokrytí plochy. Pouze iRobot ví, kde byl a kam se ještě musí vrátit, aby byl úklid úplný a efektivní!

Inteligence robota prochází neustálým vývojem

Pokud někdy Váš robot přijde na servis, automaticky a zdarma mu přehrajeme program tím nejaktuálnějším možným. Váš robot tak bude ještě chytřejší než býval!

ROOMBA je vynálezem specialistů na robotiku

Společnost iRobot se věnuje pouze vývoji robotů a má tak největší know-how v oblasti robotiky. Do dneška vytvořil iRobot desítky robotů s nejrůznějším využitím, především v americké armádě a vesmírném výzkumu. Tito roboti chrání životy lidí v nebezpečných podmínkách na celém světě a jiní zase uklízejí u Vás doma. Při vývoji se vědci soustředili na nalezení optimálního způsobu pohybu a orientace a inspirací jim byla i moudrá příroda - domácí roboti se při poznávání neznámého prostoru chovají jako včely a vosy. Posléze tento systém implementovali do robota a vytvořili inteligentní ROOMBU. Díky tomu zkonstruovali pomocníka, který dokáže splnit to, k čemu byl určen.

Modulární design

Pomocníci od iRobotu jsou navrženi tak, aby byli co možná nejjednodušší na ovládání i údržbu a maximalizovala se tak uživatelská příjemnost. Na robotech proto naleznete minimum tlačítek a všechny manipulovatelné prvky jsou žlutě označeny. Jednotlivé části robota se navíc dají poměrně snadno vyměňovat v případě, že se porouchají. Vyřízení reklamace si tak vyžádá krátkou dobu.

Testovaná kvalita

Společnost iRobot testuje všechny své roboty v náročných testech kvality. Jediným spolehlivým způsobem, jak lze zákazníkům připravit kvalitní produkt, je neustálé testování - stále znovu a znovu. iRobot testuje pochopitelně jak z hlediska kvality robota, tak z pohledu kvality úklidu a čištění. A pak si stanoví nové cíle a výzvy a testuje znovu.

Automatický přechod mezi různými povrchy

ROOMBA má adaptabilní čisticí hlavu, schopnou se automaticky přizpůsobit  povrchu. Díky tomu i přechody mezi koberci či rohožemi a pevnou podlahou důkladně vyčistí.

Nejlepší výsledek z hlediska pokrytí plochy

Chceme-li posoudit efektivitu robota při úklidu, je důležité pokrytí plochy. S většinou ručních vysavačů se nedostanete do problematických míst, například pod postele, kuchyňské linky či nábytek. ROOMBA díky svým ideálně zvoleným rozměrům a propracované umělé inteligenci dokáže proniknout tam, kde se běžně neuklízí a kde se ukrývá prach. ROOMBA pokryje v průměru 99% plochy podlahy. Standardní automaty zvládnou 60-80% podlahové plochy a to pouze v případě, kdy v prostoru nenarazí na situaci s kterou by si nedokázaly poradit. Například židle, práh, atypické architektonické prvky a úzké prostory. ROOMBA je na tyto situace dobře připravena.

Aktivní detekce nečistot

Pomocí svého čidla SONORO ROOMBA identifikuje více znečištěná místa a automaticky jim věnuje více pozornosti. Takovéto znečištěné místo si robot zapamatuje a několikrát se na něj vrátí, protože ví, že by více špíny mohlo být i v okolí.

Automatické dobíjení

ROOMBA se dokáže sám vrátit do své dobíjecí základny Home base. ROOMBA pozná, kdy dochází baterie a začíná být „hladová“ a kdy je tedy dobré se vrátit domů. Vylepšený systém nabíjení zkrátil dobu potřebnou k plnému nabití na pouhé tři hodiny. ROOMBA dokáže sama poznat, pokud delší dobu neměla přístup k energii a v takovém případě si sama zvolí 16 hodinový nabíjecí cyklus pro dokonalé nabití a zachování kapacity a životnosti baterie.

Nárazníky se zpomaleným dotykem

ROOMBA používá k zjištění překážek nárazníkové čidlo, avšak díky svým senzorům překážku spatří ještě dříve, než do ní narazí a proto si před ni zpomalí.

Postranní kartáč a úklid podél překážek

ROOMBA má několik infračervených čidel, díky kterým dokáže přesně kopírovat tvar překážek. Dokonale čistí prostor podél stěn, kouty místností a oblast kolem nohou židlí a stolů. Při tomto pohybu vymetá odstředivou silou nečistoty pod sebe, kde je seberou proti sobě rotující kartáče. Vhodně tvarovaný postraní kartáček je velice účinný a ROOMBA díky tomu dokáže uklidit skutečně všechna místa.

Únikový režim

ROOMBA okamžitě pozná, že se zasekla, a spustí propracovaný únikový podprogram, kdy zná celou řadu možností, jak se uvolnit. Uvíznout může každý, ale ROOMBA ví, jak se z takové situace dostat, a sama se uvolní ze zajetí. Navíc ROOMBA disponuje programem ANITANGLE který brání namotání šňůr.

Krásný design

iRobot produkty jsou navrženy tak, aby lahodily oku a mohly se tak stát i estetickým doplňkem domácnosti. Rozměry robotů jsou navrženy tak, aby se roboti bez problémů vešli pod typizovaný evropský nábytek.

Výborný servis

Pokud Váš robot onemocní, vyzvedneme ho přímo u zákazníka doma a odvezeme si ho k nám na servis, kde se zdrží co možná nejkratší dobu, protože víme, že iRobot jsou užiteční pomocníci, kteří doma vskutku chybějí.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky