Hypotéky výhodnější, klient pánem

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Lidé, kterým končí fixace hypotéky a uvažují o tom, že ji předčasně splatí prostřednictvím nové hypotéky u jiné banky, nebo ti, kteří hledají nové bydlení, mají šanci dostat lepší podmínky než dříve. Informuje o tom pondělní Právo.

Banky se snaží vyrovnat loňský propad v nově poskytnutých úvěrech na bydlení a tak se předhánějí ve snaze přilákat nové klienty. Právo zjišťovalo, čím teď chtějí významné hypoteční banky lidi získat.

Česká spořitelna umožní klientům získat o jedno procento nižší sazbu na polovinu úvěru u hypoték až do tří milionů korun. Úrokové zvýhodnění je platné po celou dobu splatnosti bez ohledu na účel hypotéky a platí pro hypotéky se splatností minimálně 20 let splácené po celou dobu splatnosti, s pětiletou fixací úrokové sazby. Podmínkou je sjednané pojištění schopnosti splácet. Klient automaticky získá možnost snížení zůstatku až o 20 procent každých pět let a garanci i zvýhodnění při změně úrokové sazby.

Raiffeisenbank nově nabízí financování až do 90 % zástavní hodnoty nemovitosti, dále jsou její hypotéky bez poplatku za poskytnutí úvěru vyjma těch hypoték, u nichž se nedokládá příjem. U hypotéky bez poplatku lze tak ušetřit až 30 tisíc. Kromě toho po 12 měsících RB nově umožňuje předčasné splátky bez sankcí. U RB jsou rovněž zajímavé hypotéky zaměřené na nákup nemovitostí v dražbě nebo pro konsolidaci většího počtu úvěrů.

Až 25 tisíc mohou ušetřit ti, kteří si požádají o hypotéku během února u Hypoteční banky. Ta si neúčtuje poplatek za zpracování. Nabídka se vztahuje na úvěry do 85 procent hodnoty nemovitosti s délkou fixace úrokové sazby 5 a 10 let, ne však na americkou hypotéku, předhypoteční úvěr a na hypotéku bez odložení příjmů.

Petr Barták, bartak@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika