Zavřete kuchyň do skříně

Marek je mladý inženýr. Žije sám v malém bytě, často jej navštěvují přátelé a pohled z jeho krásné sedačky na kuchyňskou linku s věčně neumytým nádobím a jinými stopami po pohoštění ho znervózňují. Ke spokojenému životu jedna místnost stačí, ale ta musí vyhovovat všem nárokům na současné bydlení. 

Ať už žije v malometrážním bytě samostatně muž nebo žena, mladý pár, či rodina s jedním malým dítětem, chtějí mít svůj domov vybavený účelně, pohodlně a na jisté estetické úrovni. Těsné pouto obývacího prostoru s kuchyní sice odpovídá modernímu trendu, ale zároveň kuchyňské kouty leckdy obytnou část ruší nejen designově. Jde o jeden prostor, ale v něm se zároveň nachází spací, obývací a kuchyňská zóna. 

 

Zavřete kuchyň do skříně

S originálním řešením přichází specialista na vestavěné skříně - firma Indeco.cz, spolu s designérem arch. Romanem Vrtiškou. Jejich nové pojetí kuchyňského koutu „na míru“ se představí 22. září na veletrhu ForArch, a to ve třech produktových řadách Economy, Standard a Top Class, které se - jak už jejich názvy napovídají - budou lišit cenově i vybavením.

Úsporná kuchyň Economy s označením řada S nabízí minimalistickou variantu určenou pro malé byty a byty s atypickými prostory, která má i příznivé finanční nároky. Její rozměry 240 cm na délku a 240 cm na výšku, s hloubkou skříněk 60 cm bude k dostání ve dvou barevných variacích. V možnostech firmy je s jistou tolerancí kuchyň opravdu „ušít na míru“ - přizpůsobit výšku pracovní desky, zaplnit větší prostor, dodat další vybavení...

I když Marek a jeho vrstevníci tráví v kuchyni minimum času, přesto k svému pohodlí potřebují, aby i jejich kuchyň měla přiměřenou pracovní desku s dřezem, úložné prostory, v dosahu byla také lednička, myčka, mikrovlnná trouba, varná deska a nad ní digestoř. V případě této kuchyně máte volbu - dvouplotýnkovou varnou desku ve sklokeramice nebo pro plyn. Pracovní prostor lze zvětšit výsuvnou deskou, která slouží především jako jídelní stůl, u něhož se dva lidé pohodlně najedí. Prostorová úspornost jde ruku v ruce s cenou, která je také minimální. Včetně spotřebičů se pohybuje okolo šedesáti tisíc. Nejdůležitějším aspektem je možnost celou tuto zónu jednoduše uzavřít. Na první pohled má obývací prostor jen prostě o jednu skříň víc. A kde je kuchyň?

„S firmou Indeco.cz jsme se rozhodli pro inovativní funkční řešení nedostatku místa. Největším uměním je najít mez, aby byl i náročný zákazník spokojený, ale cena výrobku zůstala dostupná pro většinu lidí,“ dodává arch. Vrtiška. „Největší výzvou pro mě byly rozměry, do nichž se musela uzavřít celá kuchyň včetně spotřebičů, přičemž by na první pohled nemělo být patrné, že se jedná o kuchyň.“ 

 

Překvapení za dvířky

Materiály, z nichž se kuchyň vyrábí, splňují všechna kritéria a byly podrobeny pečlivému testování. Jsou odolné proti poškození a snadno se udržují. Zákazník ale získá i originální desing, moderní provedení se strohými liniemi a s ostrými hranami.

„Kuchyň je kompaktní. Bílá barva na povrchu a po otevření skříněk na vás čeká jiná barva uvnitř,“ vysvětluje Roman Vrtiška. „Mám rád výrazné barvy, podtrhují kontrast. V návrzích jsem použil oranžovou, zelenou, a růžovou. Pro méně odvážné klienty je připravena druhá varianta: krémově hnědý povrch a bílý vnitřek. Na vysoké kvalitě kuchyně se podílí také originální kování s možností uzavírat dvířka systémem push.“

Montáž bude vždy provádět firma Indeco.cz, která nese záruku za kvalitu výrobku. Klient při návštěvě prodejny sdělí své požadavky, rozměry a odborní poradci vytvoří na místě zdarma náhled v 3D grafickém vizuálu.

 

Více na www.indeco.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Kuchyně, nejlépe hodnocené fotografie



Články Kuchyně