V Pražském veletržním areálu se bude bourat a modernizovat

Od 1. července 2010 se stane výhradním provozovatelem Pražského veletržního areálu společnost ABF, a.s., která je již nyní jediným nájemcem pozemků pod výstavištěm a vlastníkem většiny výstavních hal a budov. V tuto chvíli je zřejmé, že v letňanském areálu dojde k významné modernizaci a stávající, nevyhovující veletržní infrastruktura bude odstraněna a nahrazena novou. To se týká jak některých dočasných výstavních hal, tak například i vstupního objektu, který hodlá ABF přestavět na multifunkční budovu zahrnující kromě samotného vstupu do Pražského veletržního areálu i velmi moderní kongresové centrum.

 

S investicí desítek až stovek milionů korun počítá společnost ABF, a.s., která plánuje modernizaci stávajícího Pražského veletržního areálu v Letňanech. Z krátkodobého hlediska půjde především o odstranění a nahrazení dočasných hal a nevyhovující infrastruktury. Ze současného stanoviska společnosti Terinvest vyplývá, že budou vyslyšeny výzvy společnosti ABF a Terinvest začne respektovat platná smluvní ujednání, podle kterých mají být dočasné haly 3, 4 a 5 demontovány do konce listopadu 2010. Základem pro postupnou modernizaci celého areálu budou zbývající výstavní haly v nezpochybnitelném vlastnictví ABF, které byly zkolaudovány stavebním úřadem na neomezenou dobu a skutečnost, že současná stavební uzávěra se týká pouze části letňanského areálu. Tím vzniká prostor pro plánovanou modernizaci a přestavbu výstaviště.

 

„Za společnost ABF mohu jen znovu připomenout a ujistit naše obchodní partnery, že úspěšně pokračujeme v přípravách podzimních veletrhů. Vystavovatelům a všem partnerům garantujeme realizaci těchto i následujících veletržních akcí,“ říká Radomír Dočekal, generální ředitel společnosti ABF, a.s. Společnost ABF disponuje právními a technickými prostředky a dostatečnou výstavní kapacitou pro zajištění hladkého průběhu i těch nejprestižnějších a největších podzimních veletrhů, jakými je například tradiční veletrh FOR ARCH nebo veletrh Model Hobby (pořadatel Dart spol. s.r.o.).

 

Stanovisko ABF k ohlášené demontáži hal společností Terinvest

Ohlášenou demontáž hal Pražského veletržního areálu považujeme pouze za demonstrativní akci vedoucí k zviditelnění aktivit společnosti Terinvest. Zahájení demontáže není podloženo platným povolením /demoličním výměrem/ dle stavebního zákona. Společnost ABF, jako nevyhnutelný účastník případného řízení o odstranění stavby výstavních hal Pražského veletržního areálu, nemá žádnou informaci ani o zahájení takového řízení.

 

Na webu www.abf.cz najdete také video s vyjádřením představitelů společnosti ABF, a.s. k plánovanému rozvoji Pražského veletržního areálu Letňany.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy