Hypoteční banka v prvním čtvrtletí poskytla 3985 hypoték za šest miliard korun

TNBiz, 27.4.2010
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Hypoteční banka poskytla v prvním čtvrtletí letošního roku 3985 hypotečních úvěrů v objemu 6,1 miliardy korun. Informovala o tom v úterý Hypoteční banka.

„První dva měsíce roku jsou již tradičně charakteristické menším zájmem o nové hypoteční úvěry, na jaře se pak zájem o ně zase oživuje. Výsledky Hypoteční banky za únor a březen letošního roku máme na srovnatelné úrovni s loňským rokem,“ řekl Jan Sadil, předseda představenstva Hypoteční banky. Banka podle něj tak potvrzuje svou strategii a spolupráci s externími partnery při prodeji hypoték.

Mezi aktuální nabídky banky patří sleva z úrokové sazby 0,1 procenta za každý započatý milion korun z požadovaného úvěru. Nejvýše lze získat slevu 0,4 procenta, na kterou se dostane klient, který si od banky půjčí tři a více milionů korun. Úrokové sazby hypoték začínají od sazby 4,69 procenta.

Tržní podíl banky na hypotečních úvěrech v Česku byl podle Hypoindexu na konci března 35,7 procenta. Za celé první čtvrtletí letošního roku byl tržní podíl 32 procent.

Josef Janda, janda@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Hypotéky