Dražba nabídne 30 nemovitostí za nižší ceny

TNBiz, 23.5.2010
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Realitní kancelář Professionals a aukční a realitní agentura GAVLAS chystají druhou aukci nových bytů a rodinných domů z developerských projektů. Uskuteční se ve čtvrtek 27. května.

Aukce se bude konat v prostorách Autoklubu ČR v Opletalově ulici 29, v Praze 1. Zápis účastníku začne ve 13 hodin a po skončení zápisu bude zahájena samotná aukce.

Zájemci si budou moci vybrat z 30 nemovitostí v 13 různých projektech. Své nemovitosti totiž v aukci nabídne několik developerů, mezi které patří například společnosti Finep, Ablon, Moravská stavební či AAA realitní fond. Půjde o projekty rozmístěné po celé Praze, kupříkladu Malý Háj ve Štěrboholích, Britská čtvrť ve Stodůlkách, VIVA Rezidence na Praze 9 nebo Rezidence Cholupice v Praze 4. "Do aukce jsou zahrnuty spíše menší byty v nižších cenových relacích. Většina z nich je v dispozicích 2+kk a 3+kk a velikostech 50 až 80 metrů čtverečních. Snažili jsme se tak reflektovat současnou situaci na trhu, kdy lidé mají zájem spíše o menší a levnější byty," řekl ředitel realitní kanceláře Professionals Tomáš Duda. Do aukce je však zařazeno i několik větších bytů a čtyři velké rodinné domy.

Pořádaná aukce nových bytů a rodinných domů se opět uskuteční v režimu "reserve price", tedy jako aukce s limitní cenou. Vítěz každé jednotlivé aukce se ihned po jejím skončení dozví, zda bylo či nebylo dosaženo limitní ceny. Podrobné parametry režimu "reserve price" najdou všichni zájemci v aukčním řádu na webových stránkách aukce www.aukce-realit.com. "Vyvolávací ceny nemovitostí budou začínat na šedesáti procentech katalogových cen. Zvyšuje se tak pravděpodobnost, že mezi prodávajícím a vítězem dojde k podpisu rezervační smlouvy. V každém případě aukce opět ukáže reálné tržní ceny, které je trh ochoten akceptovat," prohlásil majitel aukční a realitní agentury Gavlas Ivo Gavlas

Na rozdíl od první aukce loni v prosinci mohou nyní zájemci přihazovat i prostřednictvím telefonu, jak je běžné například u aukcí umění. Pořadatelé tím vyšli vstříc těm zájemcům, kteří se nemohou zúčastnit osobně. "Účastník je v takovém případě v telefonním kontaktu s naším zástupcem a během licitace mu předává své pokyny," vysvětlil Gavlas.

Prostřednictvím aukcí v režimu "reserve price" se především v anglosaském světě realizuje převážná většina obchodu s nemovitostmi. Pořádají je i věhlasné světové aukční síně Sothebys a Christies. V Česku se první prodej domů prostřednictvím aukcí uskutečnil až loni. Developery k tomu vedla snaha rozhýbat stagnující trh prodeje bytů. Zájemci mohli v dražbě získat například byty z projektu Central Park Praha nebo v Rezidenci Františkánská zahrada developera CEE. Jen společnost Finep za dvě nabízené vily a řadový rodinný dům z luxusního projektu Císařka utržila přes 38 milionů korun.

Filip Sušanka, susanka@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Reality