Nový letní outfit pro vaši ložnici

V teplých letních nocích oceníme tenké, lehké a chladivé povlečení. I naše ložnice si tak po dlouhé zimě zaslouží nový, svěží outfit. Trendy v povlečení jsou přísně sledovány a neustále se mění. V současné době je například velmi moderní fialová barva. Co se materiálů týče, záleží samozřejmě na osobních preferencích.

 

Ideální na chaloupku

V posledních letech bylo oblíbené spíše krepové povlečení, a to především z jednoho důležitého důvodu – toto povlečení se nežehlí! Trh si tento materiál spojil i s nízkou cenou. 

Krep se vyrábí v plátnové vazbě z bavlny či polyesteru (ten je chladivý, klouže, ale také se může lehce zatrhávat a elektrizovat). Krepové povlečení oceníte především na chatách či chalupách, kde se nemusíte zdržovat či namáhat náročným žehlením.

 

V poslední době zákazníci začínají rozlišovat kvalitní produkt a jsou ochotni za něj zaplatit. Vyšší náklady se jim vrací v delší životnosti výrobků, a hlavně v daleko příjemnějším materiálu na omak.

 

Na scénu se tak dostalo stále oblíbenější saténové ložní povlečení

Saténové povlečení je tkáno  z vysoce jakostní, dlouhovláknité bavlny (egyptská bavlna). Obecně platí, že čím je vlákno delší a jemnější, tím je kvalitnější.

Z těch nejkvalitnějších vláken může být utkán satén (v atlasové vazbě)  o hustotě 300 nití na palec čtvereční. (viz. produkty níže)

Evropě se vyšší hustota nití příliš nevyskytuje, běžný standard je u saténů 200 nití. V USA je povlečení takto značené přímo na obalech a zákazníci mají jasnou představu, co kupují.

 

Hit roku 2010 – saténové povlečení ve fialové barvě

Kolekce značky Svoboda Linen vznikají ve Francii a v Itálii. Každý rok zařadí cca 60  nových vzorů od květinových až po geometrii. Vychutnejte si chladivou jemnost, která poskytne žádaný osvěžující spánek. Velmi příjemné saténového povlečení, které má pouze hřejivou barvu, ale jinak příjemně chladí.

 

Zdravý spánek nadevše

Stále častěji se obracíme k přírodním materiálům. To platí i pro polštáře a přikrývky. Nejen příjemné povlečení, ale také lehké, prodyšné a kvalitní přikrývky či polštáře, dopomohou ke zdravému a hodnotnému spánku. V letních měsících pak zcela jistě oceníme celkovou vzdušnost.

 

Německá firma f.a.n. nabízí v produktové řadě Kuschel Cotton, za příznivou cenu, kvalitní přírodní materiály – bavlnu s trvanlivostí, pružností a záhřevností polyesterového dutého vlákna. Tato kombinace je využita jak na vrchním materiálu polštářů a přikrývek, tak i v náplni prošívaných dek. V tomto případě se jedná o speciální kombinaci, která zvyšuje vzdušnost a prodyšnost přikrývek a tím zajišťuje suché prostředí pro spánek.

Veškeré výrobky z této produktové řady se dají šetrně prát při teplotě do 60 °C.

Přikrývky jsou v rozměrech 135x200 (náplň 1000g) a 200x240cm (náplň 1720g).

Polštáře v rozměru 70x90cm (náplň 200g PES rouna a 850g PES kuliček) a 40x80cm (100g PES rouna a 325g PES kuliček).

 

Záchrana pro alergiky – obklopte se stříbrem

Pokud trpíte alergií nebo jste jen více citliví, pořiďte si na spaní speciální polštář a přikrývku MEDISAN SOFT NANO. Tyto výrobky obsahují vlákna, která jsou impregnována nepatrnými částicemi čistého stříbra, které zabraňují vzniku plísní a pohlcují pachy. Proti všude přítomným bakteriím bojují částice stříbra také svým antibiotickým účinkem. Výrobky se dají dokonce vyvářet na 95°C a sušit při 120°C.

 

Lék na krční páteř

Pokud máte problémy s krční páteří, vyzkoušejte anatomický polštář Visco. Zabezpečuje elastickou oporu hlavy a má relaxační účinky na krční i šíjové svaly.

Luxusní anatomický polštář je vyrobený z líné pěny, díky které má výbornou tvarovou paměť a při kontaktu s lidským tělem optimalizuje svoji tuhost podle absorbovaného tepla. Tím jsou docíleny ideální elastické vlastnosti potřebné pro dokonalé uvolnění krčního svalstva.

Tento polštář dokáže výrazně snížit zdravotní potíže jako je bolest hlavy a ztuhlost šíje. Je vhodný pro ty, kteří upřednostňují nízké a měkké polštáře. Jeho výhodou je nastavitelná výška díky oddělené 2cm vložce z polyuretanu. Ta je součástí polštářku a může se vyjmout, pokud jej chcete mít nižší.

Rozměry: 55 x 30 x 11 / 9 cm. Potah polštáře je snímatelný a pratelný do 60°C.
Materiálové složení: povlak: 100% polyester, jádro: 100% modifikovaný polyuretan.

 

Více na www.sconto.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky