Jak uklízí robotické vysavače?

Trend robotických vysavačů dorazil i k nám. Nová technologie nabízí bezpracný úklid podlahy a robotické vysavače získávají stále více popularity. Nastal čas, přiblížit si robotické vysavače blíže a podívat se, co nám mohou nabídnout.

 

Nebaví Vás uklízení?

Existuje jen málo lidí, kteří mají rádi úklid domácnosti. Mnozí tuto činnost plánují na víkend a velká část lidí přemýšlí, jak se této nepopulární činnosti vyhnout. A právě pro nás všechny se nabízí řešení v podobě robotických vysavačů.

 

K čemu je dobrý robotický vysavač?

Podstatou a hlavní výhodou robotického vysavače je fakt, že robotický vysavač uklidí i v době, kdy nejste doma. Tím Vám značně ušetří čas, který můžete využít pro svou rodinu, přátele a záliby. Výsledkem je více volného času na vaši rodinu. Současně však budete mít doma stále uklizené podlahy.

Robotický vysavač řídí inteligentní jednotka, které ovládá celý přístroj tak, aby rychle a efektivně vyčistil podlahy vaší domácnosti. Součástí jsou čidla a bezpečnostní senzory, které zaručují jeho plynulý a kvalitní chod a zabraňují pádu ze schodů, apod.

 

Jak funguje robotický vysavač?

Robotický vysavač se pak dle předem stanoveného programu pohybuje po podlaze a uklízí prach a nečistoty. Pokud objeví překážku, (například nábytek, zeď, květináč, atd.) po jemném nárazu změní vysavač směr své jízdy. Robot tak díky čidlu nenaráží bezhlavě do překážky, ale po lehkém kontaktu s ní zvolí jiný směr svého úklidu. Čidla také zabraňují pádu ze schodů. 

Moderní technologie pokročila už tak, že například robotický vysavač Samsung SR8855 Navibot má zabudovanou kameru, takže si úklidové plochy dopředu nasnímá a uklízí dle své mapy a do nábytku vůbec nenaráží.

 

Nabíjení robotických vysavačů

Robotický vysavač je navíc docela samostatný. Většina modelů pozná stav, kdy má slabou baterii a tehdy úklid přeruší a odjedou se nabít do své dokovací (nabíjecí) stanice. To je velmi praktické, protože se nemusíte o vysavač téměř starat.

 

Je robotický vysavač vhodný pro Vás?

Ano! Ocení jej rodiny s dětmi a se zvířaty, alergici, starší lidé, handicapovaní i méně pohyblivé osoby, ale také časově velmi vytížení lidé. Vždyť si představte, jaké to je, když přijdete domů a máte podlahu čistou. Jednou za pár dní stačí vysypat nádobku na nečistoty uvnitř vysavače a ten je opět připraven.

 

Jak si správně vybrat a za jakou cenu?

Záleží, co od robotického vysavače očekáváte. Můžete volit podle ceny, funkcí, designu, značky nebo se prostě nechat ovlivnit reklamou či tipem vašeho známého. Robotické vysavače se pohybují v různých cenových hladinách. 

Záleží, jestli vsadíte na nějakou „no name“ značku, nebo chcete spíše značku ověřenou. Z cenově nejdostupnějších modelů, které jsou na trhu již nějaký rok lze pořídit například robotický vysavač Goddes Cl 190 již od 4499,-.

Na trhu i spousta „vychytávek“, které nabízí například modely Ecovacs. Tyto modely doprovází nejen uhlazený design v neotřelých barvách, ale mají v nabídce vysavače s antibakteriální povrchem, což ocení zejména alergici a rodiny s malými dětmi.

Ať už si vyberete kterýkoliv z vysavačů, přejeme Vám, ať Váš úklid podlahy je již bez starostí!

 

Více na www.eproton.cz

 

Autor článku Martin Charvát

 

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky