Nábytek pro děti školou povinné – dětské studentské pokoje

Koncem srpna začínají rodiče přemýšlet nad vybavením dětského pokoje pro děti, které budou od září školou povinné nebo již školu navštěvují.
Dětský nábytek pro školáky se přece jenom liší od nábytku, který jsme pořizovali našim ratolestem ještě před narozením. Děti, které si musí denně psát úkoly a učit se potřebují prostor pro své školní pomůcky, knížky, sešity a ostatní nezbytnosti.


Nábytek vhodný pro předškoláky

Nábytek do dětského pokoje by měl být především funkční, bezpečný a zdravotně nezávadný. Nábytek z masivu je nejčastěji volená varianta, jelikož se ošetřuje pouze bezbarvým čirým lakem, kdežto nábytek z lamina se vyrábí pomocí různých chemických látek, které se mohou do prostoru vypařovat.
Nábytek ze dřeva má hned několik předností: snadná údržba, opravitelnost, delší
trvanlivost, vysoká kvalita za přijatelnou cenu a kus přírody doma.

Základní vybavení, které nesmí bezesporu chybět je postel s kvalitní zdravotní matrací, šatní skříň pro sezónní oblečení, komoda se šuplíky pro spodní prádlo, ponožky nebo školní věci, psací stůl a dětská židle.

Psací stůl nebo PC stůl, jaký vybrat?

Psaní úkolů je dennodenní záležitost, k tomu bude vaše dítě potřebovat ten správný psací stůl. Psací stoly se od PC stolů liší tím, že jsou určeny výhradně k psaní. Mají polohovací horní desku s náklonem do různých úhlů a nastavitelnou výšku stolu. Psací stůl se nepořizuje každý rok, proto byste měli volit multifunkční stůl, který poroste spolu s vaším dítětem a bude mu vždy dobře sloužit. PC stůl je určen pro umístění počítače. Stůl disponuje několika policemi, např. pro počítačovou skříň (bednu), vysunovací policí pro klávesnici a prostorem na umístění monitoru. Stůl je určen pro práci s počítačem.



Výběr dětské židle

Dětská
židle nemusí vzhledově korespondovat se stolem, ale určitě musí splňovat ergonomické vlastnosti. Děti většinou z nesprávného sezení mají křivá záda, potom si stěžují na bolest zad či hlavy. Svému dítěti ušetříte trápení dobrou volbou kancelářské židle, na které bude sedět.
Dětská židle by měla být otočná kolem své osy, splňovat ergonomické nároky pro dítě, mít podpěrku zad, nastavitelnou výšku. Za kvalitní židli určitě zaplatíte, ale vynaložené finance jsou nezbytné, pokud chcete svému potomkovi vybavit dětský pokoj kvalitním nábytkem splňujícím veškeré nároky školáka.


Co všechno se vleze do šatní skříně?

Nemáte-li v místnosti vestavné skříně, potřebujete do dětského pokoje šatní skříň. Vnitřní prostor šatní skříně může být rozdělen několika způsoby.
1. Šatní skříň jen se šatní tyčí určenou pro zavěšení oblečení připevněné na věšáku.
2. Šatní skříň kombinovaná – polovina skříně je určena pro oblečení na věšáku, druhá polovina se skládá z polic.
3. Šatní skříň policová. Skříň je rozdělena na dvě poloviny a v každé je většinou stejný počet polic, které si můžete rozmístit do různých výšek, dle potřeby. Nebo využijete výsuvný drátěný košíkový modul. Většinou se používá pro spodní prádlo, ponožky či drobné věci.

Dominantu postele tvoří matrace

Téma postele, zdravé ležení, ničím nerušený spánek je věčně diskutované. Nic méně právem, protože postele především dětské postele by měly svého majitele hýčkat.
Kvalitní postel, pokud mluvíme o posteli z masivu, dotváří zdravotně nezávadná matrace. Pro děti jsou vhodné matrace z PUR pěny, matrace latexové apod. Potah matrace by měl být snímatelný a pratelný v pračce. Osvědčené jsou i matrace s letní a zimní stranou nebo pro alergiky. Stupeň tvrdosti vyhovuje každému jiný. Proto kupujte matraci s dítětem, aby mělo možnost si matraci vyzkoušet.



Než se pustíte do nákupů, klidně se obraťte na odborníky z oboru.


Výrobcem a rovněž prodejcem nábytku z masivu je firma Jeko Moravia s.r.o. provozující internetový obchod www.nabytek-jeko.cz. Zaměřuje se především na nábytek z masivu určený nejen do jídelny, ložnice, ale i dětského a studentského pokoje.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry