Ministerstvo životního prostředí přeruší příjem žádostí o dotace na zateplení paneláků

TNBiz, 24.8.2010
Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Od úterních 15.00 ministerstvo životního prostředí dočasně přeruší příjem žádostí o dotace na zateplení pro panelové domy v rámci programu Zelená úsporám, sdělila Eva Veverková z ministerstva. Příjem žádostí o podpory pro nepanelové bytové domy a rodinné domy pokračuje.

"Po 12 měsících přijímání žádostí se musí vyhodnotit dosavadní průběh programu a provést analýzu skutečně čerpatelných prostředků," řekla Veverková. Dodala, že se k tomuto rozhodnutí ministerstvo uchýlilo poté, co Státní fond životního prostředí ČR zaznamenal prudký nárůst nedostatků v projektové dokumentaci i samotné investiční připravenosti projektů.

Veverková upozornila, že výsledky analýzy budou zveřejněny na začátku příštího roku a budou podle ní podkladem pro další otevření programu.

"Příjímání dalších žádostí pro panelové domy bude možné se začátkem nové stavební sezony v roce 2011," zdůraznila.

Program Zelená úsporám začal v dubnu loňského roku a byl určený výhradně pro vlastníky rodinných a vybraných bytových domů. Od pět měsíců později, tedy od 1. září loňského roku se otevřel také pro panelové domy. Program má podpořit úsporu energie a využití obnovitelných zdrojů energie v obytných domech.

Jitka Zadražilová, Denisa Cermáková, cermakova@mediafax.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Bydlení rubrika