Luxusní relaxace v domácí vířivce

Náš dnešní život je tak rychlý, že načerpávání nových sil je čím dál náročnější. Nečekejte na dovolenou nebo na wellness víkend, s vlastní vířivkou budete mít intenzivní zážitky doslova na dosah. Dopřejte si ideální relaxaci a dobíjení sil doma. Klidně každý den, s celou rodinou. A když pozvete i přátele, nejen že to bude zábavnější – ještě máte možnost udělat extra dobrý dojem.

Vířivka je přímo předurčena k tomu, aby se stala nejoblíbenějším místem u vás doma. Právě ve vířivce si v budoucnu užijete chvíle rodinné pohody i klidné večery ve dvou. Jak postupovat při výběru, aby se stala vířivka opravdovým domácím klenotem a zdrojem potěšení?

Jak vybrat vířivku

Protože vířivka má sloužit především pro fyzický odpočinek a relaxaci, je na prvním místě při výběru vždy požadavek na pohodlí. Pouze v případě, že při výběru vířivku upřednostníme ergonomii, můžeme si pobyt v ní skutečně vychutnat.

Martin Šerák ze společnosti Marimex, která prodává kvalitní značkové vířivky QCA, vysvětluje: „Nákup vířivky by měl v ideálním případě probíhat tak, že prodavač má šanci se zákazníkem se seznámit, promluvit si o jeho potřebách a představách, ideálně setkat se s celou rodinu, která bude vířivku používat. Měla by se skutečně vybírat na míru - to znamená podle postavy zákazníků.“

Nesmí se tedy stát, že je někdo na svoji vířivku velký, nebo že se mu v ní nepříjemně sedí. Pokud pro vás není už jenom sezení ve vířivce pohodlné, jen těžko si můžete užít relaxaci uvnitř. Nákup vířivky podle katalogu tedy není zrovna ideálním řešením.

Právě u těch nejkvalitnějších výrobků je na ergonomii a pohodlí kladen maximální důraz. Kromě pohodlných sedadel a lehátek tvůrci vířivek nabízejí i chytré umístění držáků na nápoje, snadno použitelné zónové ovladače hydromasáže, velký prostor pro nohy a další prvky zlepšující prožitek z pobytu ve vířivce.

Technické parametry vířivek

Důležitými parametry při výběru vířivky, které už v katalogu nebo v e-shopu najdete, jsou především trysky a motory. Nedá se však obecně říci, že čím víc trysek daná vířivka má, tím je lepší. „Samozřejmě platí, že dostatečný počet trysek je základ. Důležitá je synchronizace trysek s počtem a silou masážních čerpadel.“ říká Šerák.

Vířivky by měly nabízet možnost měnit nastavení rychlosti jednotlivých trysek a zaměřit si tak hydromasáž na vybrané svaly. Trysky by také měly být strategicky umístěny, aby vám umožnily dopřát si masáž všech důležitých částí těla.

Jsou výhodné levné vířivky?

V čem se liší levné čínské vířivky a nákladnější značkové vířivky QCA? „V případě vířivek QCA se jedná o kvalitu, která už několik desetiletí na trhu dobře funguje. Skelet vířivky, její ostění i elektronika jsou americké výroby, i řídící jednotky jsou originální,“ vysvětluje Šerák. Značka QCA produkuje vířivky už 45 let, vyznačují se spolehlivostí a dlouhou životností. Výrobce vířivek QCA patří mezi nejlepších 25 společnosti v prestižním America‘s Top Hot Tubs and Spas magazínu

V souvislosti s podmínkami výroby i dlouhou historií vířivek QCA je prakticky nemožné dosáhnout srovnatelné kvality za ceny, které někteří neseriozní výrobci nabízejí. U takových vířivek dochází velmi často k rychlému selhání řídícího mechanismu a dalších prvků vířivky, a to třeba během pár měsíců od nákupu. Kromě toho se na výrobu používá nekvalitní akrylát, takže vířivky jednoduše vypadají hůř, a to už po velmi krátké době. Dochází k šisování barvy a celkovému chátrání vířivky.

Maximální kvalita vířivých bazénů QCA je oproti tomu důkladně testována: Každý bazén prochází inspekcí, která zahrnuje 50 bodů, zároveň před prodejem projde i testovacím třídenním provozem, při kterém se naplní vodou o teplotě 42 °C. Na kvalitu produktů QCA Spas tak může výrobce dávat garanci 5 let od data zakoupení. Tato záruka se vztahuje na skelet vířivky a ostění. 

Více na www.marimex.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy