Tělu prospěšná sauna

Při pocitu únavy a ztrátě energie pomůže sauna. Vyloučí škodliviny z těla, zbaví tísnivých pocitů, uvolní klouby a svaly, posílí imunitní systém. Saunování zvýší kondici, otužilost a vybudí obranné schopnosti organismu. Pravidelným saunováním prospějeme svému tělu a dodáme mu potřebnou vitalitu. Potní procedury znaly a používaly zcela nezávisle na sobě již staré národy z mnoha koutů světa. V dnešní době je sauna díky svým nezpochybnitelným pozitivním účinkům zdravou zábavou, která pomáhá našemu tělu a harmonizuje naši psychiku.


Zdravé pocení klasické, suché sauně 

Zdravé pocení v sauně odplavuje škodliviny z těla. Pocení Klasická sauna podporuje krevní oběh, dýchací cesty i náladu. Princip klasického saunování spočívá v důkladném prohřátí celého těla a následném prudkém ochlazení. Pro správné využití sauny je doporučený saunovací cyklus. Ten se skládá umytí těla vlažnou vodou, samotného pobytu v sauně za teploty 85 – 110 °C po dobu 5 – 10 minut, ochlazení vyhřátého těla v ledové sprše, nebo bazénku se studenou vodou a krátké relaxace 5 – 10 minut v odpočívárně, nejlépe vleže. Celý cyklus můžeme opakovat několikrát v závislosti na své aktuální kondici a zkušenostech se saunováním.

Infrasauna
Klasická sauna Infrasauny jsou pro lidské tělo zdravější a prospěšnější, nežli klasické sauny. Infračervené záření zahřívá lidské tělo šetrnějším způsobem a nižší teplotou, což je důležité zejména pro kardiaky a astmatiky, pro které je klasická sauna nebezpečná. Infračervené záření prohřívá lidské tělo do daleko větší hloubky a mnohem efektivněji, pouze za teploty 30 – 60 °C. Infrasauna uvolní tělo i mysl a oproti klasické sauně ušetří náklady na svůj provoz. Pravidelné používání tohoto typu sauny zabraňuje i infekcím těla. Infrasauna má stále více příznivců a její obliba roste. Dokonce se díky svým rozměrům a snadné instalaci stává běžnou součástí domácností.


Na co nezapomínat

  • -nikdy nenavštěvujte saunu po požití alkoholu, nebo při začínajícím onemocnění
  • -saunování není vhodné po velké fyzické zátěži
  • -nezapomeňte si před saunováním sundat všechny šperky a piercing
  • -nenavštěvujte saunu těsně po jídle, nebo nalačno
  • -do samotné sauny si neberte plavky, maximálně ručník, nebo prostěradlo
  • -během saunovacího cyklu nepijte tekutiny
  • -nepřeceňujte se, v případě zvýšeného tepu, nebo nepříjemných pocitů ihned saunování ukončete
  • -po absolvování sauny doplňte tekutiny a střídmě se najezte
  • -počítejte s tím, že po saunování má alkohol rychlejší a silnější účinek
  • -použití sauny je nebezpečné pro těhotné ženy, dále se sauna nedoporučuje při kardiovaskulárních onemocněních, epilepsii a cukrovce



Podívejte se také do Fotogalerie na další sauny a vířivky:


Vířivka Dream



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky