Houpání na židli dovoleno!

Vzpomínáte si, jak vás nutili sedět rovně jako pravítko, jak vám dospělí zakazovali se na židli houpat? Současné biomechanické studie doporučují přesný opak. Děti houpejte se! Lépe řečeno balancujte, je to pro lidskou páteř mnohem zdravější než strnulý posed, při kterém jsou extrémně zatěžovány ploténky a způsobuje skoliózu vedoucí k bolestem zad, šíje, hlavy a dokonce i k problémům se soustředěním.

„Statistiky uvádí, že bolestmi zad trpí až dvě třetiny školou povinných dětí,“ říká MUDr.prim. Karel Veselý, primář kliniky Medicavera, který se léčbou a nápravou pohybového aparátu zabývá více než 45 let. „ Hlavní tělesný vývoj probíhá do 14tého roku dítěte, nesprávné sezení způsobuje poškození pohybovém aparátu,které je po ukončení růstu nevratné. Problémy s vadným držením těla a skoliózy má dnes velké procento dětí.“

proč děti bolí záda?

Pro dětskou páteř je samozřejmě dobré sedět na kvalitní židli, a to co nejméně. „ Problém dnešních dětí je v nedostatku pohybu. Šestileté děti, které byly ve školce v pohybu celý den a najednou tráví 8 i více hodin v lavicích, u počítače nebo televize,“ varuje Dušan Lavrinčík, fyzioterapeut, masážního studia SILENTIUM. „ Není neobvyklé, že teenageři tráví v sedě i 14 hodin denně.“  Ideální je nepřirozené statické zatížení sedící páteře kompenzovat  vhodným a především pestrým pohybem. Co to znamená v praxi?

Rostoucí a ergonomické židle na bolavá záda nepomohou! Možná odpovídají dětským proporcím anebo se snaží pomocí různých nastavení či tvarovaného polstrování záda vypodložit, ale problém je v tom, že svaly na zádech zůstávají pasivní a tudíž ochabují. Nehledě nato děti jednoduše na židli nesedí, ale vrtí se, dřepí, klečí, houpou se a pak ergonomické tvarování postrádá smysl.

Kdo se houpe nezlobí, toho záda nebolí!

Řešením je AKTIVNÍ SEZENÍ, které dovoluje, resp. podněcuje, Zdravotní židle SpinaliS s pohyblivým sedákem na pružině. S každým pohybem dítěte se naklání dopředu nebo do stran a donutí tělo balancovat a vracet se do přirozené optimální polohy. Děti houpání milují a je jim přirozené, užívají si ho  do krajních a pro dospělýma až krkolomných pozic. Čím více času školáček na balanční židli tráví, tím více posiluje, je méně unavený a bolavý. Zdravotní židle totiž nejen předchází bolestem zad, ale jako jediná je i léčí!

Pro děti již od 120 cm výšky je určena zdravotní židle SpinaliS Basic se spodní obručí na podporu nohou. Až školáček povyroste, obruč se odstraní a může židli užívat třeba i v dospělosti, a to do váhy 110 kg a výšky až 175 cm J! Zádová opěrka s područkami je výškově nastavitelná, v oblasti beder je speciálně tvarována tak, že záda příjemně podpírá.

Přijďte se svou ratolestí židli SpinaliS vyzkoušet v showroomech nebo si ji zdarma půjčete na vyzkoušení domů .

ŽIDLE SPINALIS BASIC NEJEN PRO DĚTI

  • Výběr z osmi barev a dekoru Hello Kitty.
  • Bavlněné polstrování je snadno omyvatelné a velmi příjemné i pro náročné uživatele.
  • židle SpinaliS je certifikovanou zdravotní pomůckou a jako taková je prodávána se sníženou sazbou Dph 10%.

Více informací naleznete na www.zdravotni-zidle.cz

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky