Nový firmware pro IPCordery

Společnost KOUKAAM vydala nový firmware verze 2.0.0 pro všechna síťová záznamová zařízení IPCorder. Dlouho očekávané webové rozhraní nabízí nové uživatelské prostředí, zcela intuitivní ovládání, možnost libovolného přizpůsobení plochy pro potřebný počet IP kamer, češtinu, podporu více monitorů, možnost sledovat zároveň živý obraz i záznam a mnoho dalšího. Nový firmware 2.0.0 bude k dispozici zcela zdarma nejen těm, kdo si IPCorder teprve zakoupí, ale i těm, kteří si IPCorder pořídili dříve.

 

Nový firmware 2.0.0 zaujme především maximálně intuitivním ovládáním. Uživatel si může jedním kliknutím přidávat sloupce a řady oken a libovolně tak přizpůsobit vzhled plochy svým potřebám. Systém umí sám vyhledat všechny dostupné kamery a zařízení. Jednoduchým přetažením (Drag&Drop) kamery do příslušného okna se pak zobrazí její živý náhled či záznam. Novinkou je i možnost zobrazení živého obrazu i záznamu z kamer najednou vedle sebe. Rozhraní nabízí také ovládání otočných kamer, režim celé obrazovky, přehledné vyhledávání záznamů například podle detekcí pohybu, výběr jazyků včetně češtiny, jednoduchý export záznamů do formátu AVI a mnoho dalšího. Podporuje širokou škálu IP kamer a videoserverů včetně nejznámějších značek a samozřejmostí je podpora nejrozšířenějšího standardizovaného protokolu  ONVIF.

 

Náročnějším uživatelům umožní rozhraní nastavit podmínky pro součinnost jednotlivých zařízení. Kromě IP kamer a videoserverů je totiž možné k systému připojit i další přístroje a čidla, jako jsou teploměry, vlhkoměry, senzory pohybu, osvětlení apod. Jednoduchým nastavením pak můžeme například nechat rozsvítit světla při zachycení pohybu, zapnout nahrávání kamer při otevření dveří a podobně. Stav každého zařízení a hodnoty jím měřené je navíc možné ve webovém rozhraní sledovat pomocí monitorovacího řádku.

 

Nový firmware 2.0.0 je k dispozici všem současným i budoucím majitelům IPCorderů zcela zdarma. Na rozdíl od ostatních podobných zařízení, je firmware kompatibilní jak s Microsoft Windows, tak i s Linuxem nebo Apple Mac OS X. Vzdálené sledování a ovládání zabezpečovacího systému domu, bytu, firmy či kanceláře, ovládání IP kamer a přehrávání záznamů je díky němu velice jednoduché a postačí k tomu pouze přístup na internet a běžný webový prohlížeč.

 

IPCorder

IPCorder je unikátní samostatné nahrávací zařízení (NVR) určené pro sledování a ukládání záznamů z IP kamer, jejich snadné vyhledávání, přehrávání nebo export. Zároveň IPCorder  umožňuje vzdálený přístup a ovládání IP kamer i jiných zařízení zapojených do systému.  V IP zabezpečovacím systému plně nahradí stolní počítač. První IPCorder vyvinula společnost KOUKAAM již v roce 2007 a vloni představila doposud nejmenší IPCorder KNR-090 pro 4 IP kamery. V letošním roce se na trh dostane IPCorder KNR-200 ve zcela novém designu, umožňující správu až 16 IP kamer či videoserverů.

  

Úsporně i ekologicky

Všechny funkce IPCorderu včetně firmwaru jsou vždy součástí základního balíku. Žádné příplatky za licence pro kamery, přídavné funkce nebo aktualizace. Díky nízké spotřebě energie šetří IPCorder peněženku i přírodu. V porovnání s běžnými síťovými nahrávacími systémy založenými na osobním počítači ušetří IPCorder až 1000 kWh energie za rok. Oproti zabezpečovacím systémům založeným na PC je provoz IPCorderu také mnohem tišší.

 

Více na  www.koukaam.se; www.ipcorder.com



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy