Baroko s plechovou střechou

Do jižních Čech byste jezdili tentokrát zbytečně. Stylově zrekonstruovaný dům ve stylu lidového baroka se nachází ve východních Čechách v městě Nasavrky „NA SAmém VRšKu“ CHKO Železných hor.

 

Výběr střešní krytiny se obvykle  odvíjí především od typu stavby, do určité míry je ale také regionální záležitostí. Červená pálená taška patří k české klasice. To ale není  případ nasavrckého domu, kde majitelé ke staršímu objektu zvolili lehkou krytinu z bezúdržbového ocelového plechu švédské firmy Lindab. Vzhledově je od klasické skládané krytiny téměř k nerozeznání, má však pouze desetinu její váhy, což je při rekonstrukcích významný argument. Navíc její pokládka trvá pouze několik dní a vzhledem k barevné povrchové úpravě Polyester je krytina barevně stálá a její hladký povrch umožňuje sklouzávat všem nečistotám. V případě objektů v jejichž blízkosti stojí vzrostlé stromy bývá zásadní i skutečnost, že se na hladkém povrchu netvoří mechy.

 

 

KRYTINA NA MÍRU DOMU I PENĚŽENCE

Díky nízké hmotnosti ( 5 kg/m²) ušetřili majitelé při rekonstrukci krovu, ten mohl zůstat původní. Krytina byla, jak je obvyklé, vyrobena přesně na míru střechy bez zbytečného odpadu a přebytků. U atypických střešních konstrukcí, vikýřů nebo jiných střešních prvků  je výhodou, že lze krytinu na místě doupravit  stříháním.  Krytina se dodává v 1 metr širokých pásech dlouhých až 6 m, takže se s nimi dobře manipuluje,  montáž je snadná a velmi rychlá. Stejně jako doprava nebo skladování, což majitelé na rušném náměstí také velmi ocenili.

 

PRO KRÁSU I NA OCHRANU

Ocelová  krytina Lindab s barevnou povrchovou úpravou nepotřebuje žádné natírání ani jinou údržbu a její životnost je nejméně 40 let. Základním materiálem je žárově pozinkovaná švédská ocel s barevnou ochrannou povrchovou vrstvou  Polyester nebo ještě odolnější HB Polyester . Záruka je poskytována dle zvolené povrchové úpravy 15 nebo 30 let. U popisované stavby byl výběr barvy jasný, majitelé pouze zvolili správný odstín červené a povrchovou úpravu Polyester. Široký výběr barev je další výhodou lakované plechové krytiny, kterou je dále možné sladit s okapovým systémem Lindab Rainline ze stejného materiálu, čímž se docílí kompaktního vzhledu a 100% funkčnosti střechy, jak tomu je i v případě rekonstrukce v Nasavrkách.

Více na www.lindabstrechy.cz a www.okapyprovas.cz

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy