Nová praktická LED svítidla? Ano, svítidla Philips LEDINO!

LED technologie se dnes právem označuje za technologii zítřka. Již dnes LED svítidla nacházejí praktické uplatnění v komerční i soukromé sféře. V současné době výrobci nabízejí LED osvětlení v mnoha variantách a cenově dostupných relacích. Patří mezi ně i nová svítidla Philips LEDINO.

Od žárovky k LED diodě
Žárovka, resp. první pokusy o její výrobu začaly již v 19. století. Žárovky také jako zdroje  osvětlení "vládly" až do nedávné doby. Dnes se již s klasickými žárovkami pomalu loučíme. 100 watová a 75 watová žárovka se stávají minulostí. Letos, počátkem září jsme se rozloučili také s výrobním procesem 60 watové žárovky. Příští rok stejný konec čeká 40 w standardní žárovkou.

Do popředí se tak dostávají efektivnější světelné zdroje. Klasické žárovky byly totiž velmi neúsporné a neefektivní, protože 96% spotřebované energie se přeměnilo na teplo a pouze 4% na světelné záření.

Kromě standardních žárovek existují již několik let úsporné zářivky. Ty, oproti žárovce nepřeměňují energii na teplo a mají o 20% nižší spotřebu energie při stejné svítivosti. Také zářivky však mají své zásadní nevýhody. Poslední zástupce, který využívá nové poznatky a technologie jsou LED diody, které se začaly prosazovat již začátkem 90.let.

Praktické aplikace LED diod v LED svítidlech
Výhodou LED svítidel s použitím LED diod je vysoká životnost a minimální spotřeba elektrické energie.

Firma Philips přichází na trh se sérií svítidel nazvanou LEDINO, která používá vysoce výkonné typy LED diod. V celé řadě svítidel Ledino používá Philips diody nazývané LED Luxeon Rebel, které jsou v současnosti nejvhodnějším zdrojem světla. Zatímco první použitelná LED svítidla vyzařovala tzv. studené bílé světlo (tzv. denní světlo), které doposud vyzařují svítidla ostatních výrobců, Philips Ledino přichází s teplým bílým světlem, které dosahuje teploty barev 2700 stupňů Kelvina (což je světlo klasické žárovky) a tím vytváří příjemné a útulné prostředí.

Philips zároveň s řadou Ledino zavedl na trh větší množství variant osvětlení v cenově dostupných relacích. Svítidla Ledino mají kromě cenové dostupnosti velmi zajímavé, designové tvary díky specifičnosti svého zdroje. Lampy, lampičky i svítidla Ledino se stanou netradiční ozdobou a výraznou dominantou každého interiéru.

Osvětlení LEDINO v kostce:

využívá špičkové technologie

zásadním způsobem šetří energii

je zdrojem světla s mimořádnou životností

neobsahuje žádné infračervené ani ultrafialové světlo

neobsahuje žádnou rtuť ve zdroji světla

má vysokou úroveň jasu a intenzity

osvětluje i při nízkých teplotách

vyznačuje se inspirativním designem

zapínání a vypínání má zanedbatelný vliv na jeho životnost

využívá možnost stmívání

Osvětlení Ledino je vhodným tipem pro váš vánoční dárek. Chcete být IN a mít pocit výjimečnosti? Vy, nebo vaši blízcí můžete mít doma designově výjimečný a přitom úsporný a praktický soliter! Nečekejte na prosinec, LEDsvítidla  LEDINO můžete v našem internetovém obchodě www.rajsvitidel.cz nakoupit již dnes - veškerý nabízený sortiment je skladem.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry