Vánoce na trzích - adventní trhy a vánoční trhy

Adventní a vánoční trhy pod širým nebem mají neopakovatelnou atmosféru. Nakoupit na nich můžeme drobné vánoční dárky, které nebudou příliš drahé a mohou o to více potěšit. Jedná hlavně o rukodělné práce, vyráběné v malých sériích.

Koupit můžeme pletené šály, čepice, rukavice a ponožky, svíčky z včelího, i normálního vosku, dřevěné hračky a nástroje do kuchyně, přírodně zpracovaná mýdla, korálky a bižuterii, keramiku a drobné kovářské výrobky. Dále zde zakoupíme vánoční ozdoby, suché vánoční aranžmá v podobě věnců a věnečků, loutky, hlavolamy.

Na vánoční trhy s sebou vezměte děti a nejezděte autem. Pro ně to bude pěkná procházka a hezký předvánoční zážitek, který je ještě více navnadí na Štědrý večer. Na mnoha trzích uslyší i na živo zpívané vánoční koledy, někdy i hranou pohádku.

Pokud vám bude zima, vy dospělí se můžete zahřát horkou medovinou, punčem, nebo svařeným vínem. Děti mají na výběr třeba horký ovocný mošt, nebo ochucený čaj. K jídlu si můžete dát tradiční trdlovník, pečené kaštany, langoše, bramborák, uzeniny a mnoho dalších zdravých i méně zdravých dobrot.

Vánoční a adventní trhy nejsou jen místem k nákupu dárků. Je to místo setkávání se známými, místo, kam můžeme vzít celou rodinu. Na trzích nespěcháme a vychutnáme nabízené speciality i předvánoční atmosféru. 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky