Barvy lásky nejen pro zamilované

Červená barva dodává životní sílu, evokuje teplo a útulno. Je symbolem chuti do života a samozřejmě výrazem emocí a lásky. Proto je spolu s růžovou také barvou zamilovaných.                                                                                                                                                                               

 

Teplá a sytě červená dělá člověka hovorného, snaživého a vášnivého. Proto se velmi hodí do společenských místností či restaurací. Často je využívána jako doplňková barva, která má prostor více zútulnit. Ve svém interiéru tak můžete mít například jednu kontrastní zeď nebo červené dekorace ve formě polštářků, koberce, stínidel lamp do obývacích prostor, aj. Nějaký červený prvek by měl být také v ložnici.

 

Růžová je naopak barvou něhy, jemnosti a oddanosti. Interiéru dodá romantiku a příjemnou atmosféru. Je vhodná pro něžné a citlivé lidi. Častokrát se objevuje v pokojích holčiček nebo romantických dívek a žen.

 

Všeho s mírou

Přemíra této syté barvy může ale působit až agresivně či příliš dynamicky. Svůj interiér byste tak měli ladit decentně a hlavně pocitově.

 

Pro jednoho i pro dva – sedací vak v zářivé červené barvě bude skvělým a pohodlným doplňkem vašeho interiéru. Ať už v objetí se svým milým, či sama s knížkou, uvidíte, že si tento pohodlný „polštář“ zamilujete.

 

Ložnice má být především útulná

I když jsou do ložnic doporučovány spíše studené barvy, které nás uklidní a navodí příjemný spánek, místnost bude daleko útulnější s barvami teplými. Červená barva v ložnici vytvoří příjemnou a vášnivou atmosféru. Zde ale o to více platí, že méně znamená více, protože přemíra červené by mohla příliš dráždit.

 

Jemné odstíny růžové jsou velmi vhodné do ložnic, protože navozují klidný spánek a mají uklidňující účinky.

 

Příjemná a hravá koupelna

I v koupelně se chceme cítit dobře. Je to jedno z prvních míst, kam ráno vkročíme. Červená barva nás probudí a dodá radost, sílu a chuť do dalšího dne. Večer bude působit příjemně a útulným, vášnivím dojmem.

 

Romantika pro radost

Nejen na svátek zamilovaných sv. Valentýna, či při romantických chvilkách můžete použít růžovou a červenou barvu k dotvoření atmosféry. Určitě nezapomeňte na svíčky, protože bez nich by to nebylo ono. Radost udělají i nejrůznější dekorace a tvary ve tvaru srdíček a jiných romantických motivů. Upečte svému drahému například něco lahodně sladkého ve tvaru srdce.

 

 

Zdroj: www.sconto.cz

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry