Hledejte nové inspirace pro svou zahradu

Slunečné počasí přichází a s ním i venkovní radovánky. Pokud si chcete užívat pohodu s rodinou a přáteli v domácím prostředí, obklopeni příjemným a praktickým nábytkem či okouzlujícími zahradními dekoracemi, nechte se inspirovat novými trendy. Pokud máte pro svou zahrádku či terasu vše již připraveno od loňska, nikdy není na škodu pořídit si třeba i malý doplněk, díky němuž získá prostor nový, neokoukaný a příjemný vzhled.

 

Uspořádejte zahradní party

Pokud máte větší rodinu nebo pořádáte posezení s přáteli, určitě zvolte kvalitní a velikostí odpovídající zahradní nábytek. Nejnovější trendy se staví na stranu umělého ratanu a kovu, nebo tropické dřeviny teak. Materiály jsou trvanlivé a  odolné vůči vlivům počasí. Umělý ratan je navíc velmi oblíbený pro snadnou údržbu, teak pro svou stabilitu a možnost celoročního ponechání venku.

 

Jak se starat o zahradní nábytek?

Kromě umělého ratanu, který stačí otřít vlhkým hadříkem, je důležité se o svůj zahradní nábytek náležitě starat a to již po jeho koupi. Dřevěný a teakový nábytek by se měl ošetřovat nejméně 2x za rok k tomu určenými prostředky a to na jaře při stěhování ven a posléze na podzim při stěhování dovnitř. Dřevěný nábytek je nutné chránit před mrazem a vodou, naopak teakový nemusí být, při správném ošetření, uložen na zimu uvnitř. V případě stěhování dovnitř není vhodné mít tento nábytek v teplé místnosti, ideální je z hlediska ventilace např. garáž.

 

Pohodlí nadevše

Své posezení ještě více zpříjemníte vhodnými a polštářky, které nejen dekorativně dotvoří daný prostor, ale poslouží i k vašemu pohodlí. Obklopte se rozmanitými tvary, velikostmi a barvami. Vybírat můžete z široké palety jarních i letních odstínů. Především doplňky však vybírejte dle svého vkusu a obliby. Obzvláště zde se vyplácí nepodléhat sezónnosti. Je důležité, abyste se s nimi cítili příjemně a jako vždy – méně někdy znamená více.

 

 

Zahradní stolování

To jak připravíte a naservírujete stůl by, mělo odpovídat nejen duchu celého prostoru, ale i vašemu stylu. Můžete zvolit decentní, přírodní klasiku nebo pestré motivy a barvy. Vše je dovoleno – jediná věc je důležitá a to jste vy! Terasy či nejrůznější zahrádky by měly být hlavně oázou pohody a příjemného relaxu – ať už divoké party či klidného posezení.

 

Pokud rádi grilujete, ale nemáte dostatek prostoru, pořiďte si alespoň malý praktický gril. Jeho výhody oceníte i při návštěvě přátel, kam jej můžete snadno přenést. Vzhledem ke své velikosti jej můžete použít i například pro balkonové grilování ve dvou.

 

 

Relaxujte v příjemném pohodlí

Zahrada je místem radostných her i odpočinku. Houpací síť nebo závěsná houpačka umožní odpolední relaxaci nejen vašim dětem. Krásně si zde odpočinete s oblíbenou knížkou či hudbou nebo popovídáte se svou rodinou či přáteli. Pro horké letní dny je na zahradu či terasu velmi důležité zvolit vhodný a dostatečně velký slunečník. Díky němu si tak můžete užívat venkovní posezení v průběhu celého dne.  

 

POSAĎTE SE, PROSÍM

Hledáte ideální místo na šálek kávy? Vybavte si svůj balkon, nebo terasu módním skladným nábytkem.  Oceníte ho nejen během slunných víkendů. Do menších prostor zase využijete šikovnou trojnožku. Milovníci rybaření, letních kin či kempování zcela jistě ocení praktickou skládací kempingovou židličku.

 

Praktické doplňky

Vhodné doplňky a dekorace vše krásně doladí a navodí pozitivní atmosféru. Prostor příjemně zútulní. Romantickou náladu vytvoří vhodné osvětlení. Tlumené světlo přitom zajistí nejen svíčky, ale také originální svítilny a lucerny.

 

Vydejte se na piknik

Naplánujte si zajímavý výlet, který určitě spojte s příjemným posezením v trávě. Je to tak jednoduché, stačí mít spřízněnou duši nebo třeba jenom svou oblíbenou knížku, rozložte deku a otevřete piknikový koš. V rozehřátém dni každého mile potěší šťavnaté ovoce, saláty, sendviče a chlazené nápoje. Pokud chcete sledovat například západ slunce v přírodě, nezapomeňte na lehoučkou, ale hřejivou deku, do které se určitě rádi zachumláte.

 

Inspirujte se rozmanitostí

Pokud plánujete divokou party nebo máte děti, které milují barvy a zábavu, pořiďte si něco veselého, hravého.

 

 

Zdroj: www.sconto.cz  



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada