Jak na nepoddajný plevel?

Jedním z problémů, který způsobuje vrásky mnoha zahrádkářům, je všudypřítomný plevel. Jeho škodlivost spočívá zejména v tom, že ochuzuje pěstované rostliny o potřebné živiny, zastiňuje plodiny a zvyšuje teplotu půdy. Nemluvě o tom, že kazí estetickou hodnotu naší zahrádky, ale i například chodníku či příjezdové cesty před domem. Účinnou zbraň proti nežádoucímu plevelu představuje přípravek Roundup.

 

Roundup byl původně vyvinut pro použití na velké plochy v zemědělství. Získané poznatky
a technologické postupy byly posléze využity i k vývoji účinné řady herbicidů pro všechny zahrádkáře. Jeho využití je však širší. Ocení ho i nezahrádkáři při jinak obtížném ničení plevele v dlažbě chodníků a příjezdových cest.

 

Novinkou v portfoliu je pro tento rok praktické balení Roundup Expres o objemu 5 litrů, který zajistí likvidaci plevele až na ploše 150 m2. Součástí balení je flexibilní aplikátor, který umožňuje snadnou manipulaci s přípravkem, jeho přesnou a regulovatelnou aplikaci. Pro zvýšení bezpečnosti obsahuje také chránič prstů a dětskou bezpečnostní pojistku. Výhodou balení je možnost opakovaného plnění.

Tento herbicid účinkuje proti nežádoucím rostlinám, které ho přijímají zelenými částmi, odtud je dále rozveden do celé rostliny včetně kořenového systému. To, že nad plevelem vítězíme, poznáme na základě jeho postupného vadnutí, žloutnutí a zasychání. Efekt je viditelný již za 48 hodin od aplikace. Půda přitom zůstává nedotčena a připravena pro nové sázení.

Herbicid Roundup je dostání ve všech hobby marketech, zahradních centrech a prodejnách
s přípravky pro zahradu.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Zahrada, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zahrada