Staronový hit – secesní dlažby a obklady

Společnost Los Kachlos přichází na český trh s hitem španělských designérů – sérií keramických obkladů a dlažeb 1900. Secesní vzory nikdy nezestárly a o tom, že jsou stále populárnější, svědčí nové a nové série těchto produktů. Přestože secesi jako umělecký směr v dekoraci a užitém umění obdivujeme už celých sto let, nepřestává být ani v současné době moderní.

 

Secesní série 1900 je výjimečná svou rozsáhlostí a originalitou. Není divu, dlažby a obklady se secesními vzory jsou ověřeny časem, příliš nepodléhají novodobým trendům, ale přitom vlastně nikdy nevyšly z módy. Jejich předností jsou originální vzory, především geometrické tvary a ornamenty. V nabídce Los Kachlos nechybí oblíbené tvary květin, listů či větviček vavřínů, kaštanů nebo lípy. K těm výraznějším potom patří vlnící se linky, kružnice či různé elipsy. Vše dokonale ladí a je v harmonickém seskupení. Secesní dlažbu je možné použít například v koupelně, ze které secesní vzory udělají doslova originální komnatu. Není však potřeba zůstávat pouze u koupelny. Tyto nevšední „kousky“ dlažeb – se kterými lze mimochodem naložit i jako s obklady – lze použít také v jiných obytných místnostech a samozřejmě v budovách. V secesních vilách, činžovních domech, bankách, venkovských sídlech… Zkrátka všude tam, kde si s designem chce někdo pohrát.

 

Samotné secesní vzory doprovázejí spíše decentní, nekřiklavé barvy. I když vlastní prolínání dekoru může místy působit i výstředně a vytvářet z dané místnosti opravdu autentický pocit. Navíc alternativ, jak naložit se sérií 1900, je opravdu mnoho. Jednotlivé vzory na sebe mohou vzájemně navazovat, stejně jako mohou vytvořit obrazce, které lze poskládat podle vlastní fantazie a individuálního secesního stylu.

 

Společnost Los Kachlos nabízí v rámci této série, jejíž vznik inspirovala tvorba světoznámého španělského architekta Gaudího, významného představitele secese, širokou paletu barev i vzorů. Zákazníci si mohou sami modelovat své dekory z několika desítek prvků ve formátu 20x20 cm.  

Více informací na www.loskachlos.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry