Bez elektřiny se neobejdeme, bez drahého dodavatele ano

Bez elektrické energie se současný člověk neobejde. Rodinný rozpočet za elektřinu však nepatří zrovna k nejnižším položkám výdajů v domácnosti. Vždyť každý potřebuje něco na elektřinu – televizi, počítač, troubu, mikrovlnku, lednici a tak dále. Mezi současné trendy však nepatří snižování cen za energii, oficiálně se stále zvyšují, což není nic příjemného.

Ani během růstu cen elektřiny nemusíte tolik panikařit. Porovnejte si cenu elektřiny a zjistíte, že váš regionální dodavatel není jediným v republice. Vy si můžete vybírat dodávky u jiných poskytovatelů elektrické energie. Pochopitelně je na vás, zda si vyberete nejlevnějšího nebo naopak. Jestliže se rozhodnete pro změnu dodavatele, nepůjde o žádný složitý proces. Elektřina se změní u dodavatelů velmi jednoduše a rychle. Jak zjistíte aktuální ceny elektřiny? Můžete vyhledávat různé společnosti a dotazovat se telefonicky nebo mailem. Ovšem je tady daleko rychlejší metoda, protože existují specializované internetové stránky, kde se pravidelně aktualizují informace všech společností dodávajících energii do českých a moravských domácností a firem. Srovnat cenu elektřiny vám zde zabere nanejvýš pár minut.

Jak zjistíte nejlevnější elektřinu?
Nezávislé srovnání cen elektřiny od různých dodavatelů a online kalkulačka vám ihned prozradí, kde se poskytují ceny elektrické energie menší než platíte právě v tuto chvíli. Přijde vám to nemožné? Potom stačí vše vyzkoušet online způsobem a posléze se můžete v klidu domova rozhodovat, odkud budete brát energii a za kolik. Pro porovnání cen elektřiny vám postačí údaje o vaší současné spotřebě. Po vyplnění několika dalších údajů vše spočítá online kalkulačka. Během chvilky budete znát výsledky s poplatky u mnoha společností. Připravte se na fakt, že dobrou změnou můžete ušetřit až několik tisíc korun ročně. Určitě nemusíte platit za nejvyšší ceny v naší republice. Je potřeba se informovat o společnostech, vlastnící licenci pro obchod s elektřinou. Mezi dodavateli najdete například  Bicorn, Bohemia Energy entity, ČEZ, Corasta, E.ON Energie, Europe Easy Energy a mnoho dalších. Cena elektřiny je jedna věc a druhou zjištění, jestli vás nečekají žádné skryté poplatky, nedostatečný zákaznický servis, objemné papírování nebo krach dodavatele. Podrobné informace si snadno zjistíte například v diskuzích s ostatními odběrateli společností, kde se vyjadřují zkušenosti a názory.

Nejlevnější elektřina pro vás – Srovnejto.cz



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika